Ce trebuie să ştim despre conturul ochilor

455

contur ochi2Conturul ochilor este zona cea mai sensibilă de pe întreaga faţă. Este cea care arată primele semne ale îmbătrânirii pielii. Dar cum trebuie să avem grijă de această zonă a feţei pentru a face ca ridurile să apară mai târziu.

Conturul ochilor este cea mai reală oglindă a stării noastre generale. Chiar cea mai mică stare de oboseală sau de stres duce la apariţia cearcănelor.

Conturul ochilor şi caracteristicile acestuia

Pielea din jurul ochilor are foarte puţin colagen, elastină şi celule adipoase, iar conturul ochilor suferă de uscăciune. Pielea din jurul ochilor este solicitată mereu şi fiind foarte fină o face mult mai vulnerabilă. Poate fi o zonă destul de permisibilă formării de riduri.

Zona ochilor este săracă în grăsimi, dar, în acelaşi timp prezintă o serie de muşchi, jumătate din totalul de 44 fiind solicitaţi la fiecare 10 secunde, pentru a menţine o hidratare continuă a corneei. Această mişcare în permanenţă distruge destul de rapid fibrele care, încet, încet devin mai puţin ferme.

Îmbătrânirea conturului ochilor

Destinderea cutanată a conturului ochilor reprezintă de cele mai multe ori, un prim semn al îmbătrânirii. În timp, fibrele elastice şi cele colagene îşi pierd din proprietăţi, ceea ce duce la o relaxare a pleoapei inferioare. În acest fel se creează o mică pungă la baza ochiului.

Dar acest lucru nu este doar un singur semn de îmbătrânire. Zona sensibilă de sub ochi, solicitată în mod constant, duce la formarea micilor riduri. Ridurile de expresie apar în colţul extern al ochiului şi formează aşa-numita “labă de gâscă”.

Ce sunt cearcănele?

Sub ochi pielea este mult mai subţire, iar acest lucru face să se vadă dereglări ale circulaţiei. De asemenea, odată cu vârsta şi cu oboseala acumulată, microcirculaţia sangvină şi limfatică ce străbate această zonă din jurul ochilor devine tot mai leneşă. Crăpăturile pleoapei inferioare capătă o altă culoare şi astfel apar cearcănele.

Cu trecerea anilor, pielea devine şi mai „transparentă” iar forma cearcănelor se va schimba, va deveni mai pronunţată în lungime. Culoarea de negru-albăstrui a cearcănelor este ceea ce înseamnă stagnarea micro-rebuturilor sangvine în vasele capilare.

Cearcănele pot fi de scurtă durată sau se pot accentua, dacă nu dormi suficient, dacă stresul a pus stăpânire pe tine, sau în alte situaţii în cazul excesului de alcool sau al fumatului.

Cearcănele nu sunt acelaşi lucru cu pungile (umflături de sub ochi) care sunt vizibile şi care apar din cauza vârstei înaintate şi a unor probleme de sănătate. Aşa cum e şi în cazul cearcănelor, e vorba despre o predispoziţie genetică, stres şi oboseală.

Cum avem grijă de conturul ochilor

Pielea conturului ochilor este diferită de cea a restului feţei şi necesită o îngrijire foarte atentă. Această zonă trebuie intens hidratată, iar atunci când se aplică crema hidratantă se face prin anumite mişcări care să activeze circulaţia sangvină.

Dacă ai cearcăne când te trezeşti, crema de zi nu e de-ajuns ca acestea să nu mai fie. Trebuie să aplici anumite metode de îngrijire speciale, pentru a pune în valoare frumuseţea privirii tale.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here