Ce trebuie să ştii despre negi şi tratamentul acestora

5762
negiNu trebuie să fii complexată dacă ai mulţi negi pe faţă, pe corp, pe tălpi. Există multe metode care te pot ajuta să scapi de negi: tratamente naturiste sau intervenţii chirurgicale. Cum apar negii? În urma slabei funcţionări a ficatului pot apărea umflături care cresc anormal pe o porţiune a corpului. În termeni medicali, negii sunt excrescente benigne (tumoră) ale pielii produsă de virusul papiloma. Cei mai mulţi negi (veruci) dispar odată cu eliminarea virusului.

Se pot răspândi în orice parte a corpului. Acum poţi afla câteva tratamente folositoare pentru tratarea negilor.
În funcţie de cum apar, negii sunt întâlniţi pe mâini, pe talpă, în jurul unghiilor de la picioare, genitali, pe faţă, membre, în jurul gurii. Atenţie! Negii sunt contagioşi, aceştia pot fi luaţi prin folosirea în comun a prosoapelor, obiectelor personale, la duş, vestiare, piscine şi prin contact sexual, spun specialiştii.
Tratamente naturiste pentru eliminarea negilor
Rostopasca este cea mai cunoscută plantă folosită în tratarea negilor. Rupe tulpina şi pune sucul de rostopască pe neg. Tratamentul trebuie folosit dimineaţa şi seara, timp de 3 săptămâni. De asemenea poţi folosi tinctura de rostopască din comerţ.
Gălbenele
Gălbenelele sunt utile în tratarea negilor. Foloseşte tinctura sau ceaiul de gălbenele de două ori pe zi. Acoperă zona cu un material steril (tifon). După 10-15 minute spălate cu apă călduţă.
Comprese cu oţet de mere
De asemenea, poţi folosi compresele cu oţet de mere, coajă de lămâie, ulei de ricin. Coaja de lămâie se pune într-un vas şi se acoperă cu oţet de vin. Se leagă borcanul şi se lasă o săptămână. Foloseşte timp de 3 săptămâni acest tratament şi cu siguranţă vei scăpa de veruci.
Ulei din arbore de ceai
Printre plantele folositoare în tratarea negilor se află uleiul din arbore de ceai, urechelniţa şi aloe vera. Prepară o cremă şi aplic-o pe neg, timp de 20 minute. Foloseşte acest tratament aproximativ 3 săptămâni.
Vitaminele
Vitaminele A şi C sunt foarte folositoare în tratarea negilor. Taie o capsulă de vitamina C sau A şi aplică pe zona dorită. Foloseşte acest tratament cel puţin de două ori pe zi.
Nutriţia
Dieta nu ajută la tratarea negilor, însă pot fi folosite produse alimentare. Usturoiul se taie mărunt şi se aplică pe negi de două ori pe zi. De asemenea sucul de lămâie nediluat poate fi folosit pentru tratarea negilor.
Intervenţie chirurgicală
O altă metodă de eliminarea negilor este intervenţia chirurgicală, laserul, electrocauterizarea, crioterapia( se foloseşte un amestec lichid foarte rece care îngheaţă negul). După tratarea negului, acesta se acoperă cu o bandă adezivă specială timp de o lună, până ce dispare.
Tratament cu ceai verde pentru negii genitali
Negii genitali pot apărea în urma contactului sexual. În cazul femeilor însărcinate, negii genitali sunt un mare pericol. Până la ora actuală nu s-a descoperit un tratament 100% eficient pentru tratarea negilor genitali. Prin urmare, foloseşte un unguent pe bază de plante, care conţine sinecatechine, un extract din ceai verde. Tratamentul trebuie făcut timp de 16 săptămâni, până ce dispar negii. Tratamentele naturiste te ajută să distrugi ţesutul negului fără să-ţi afecteze pielea dimprejur. Acoperă negul pentru a evita răspândirea infecţiei.
Deşi nu sunt dureroşi, negii sunt inestetici şi netrataţi se pot înmulţi. Consultă un dermatolog înainte de a alege un tratament.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here