Ce trebuie să faci ca să ai unghii sănătoase

559

unghii2Unghiile frumoase nu constau numai în a le tăia a şi a le da cu lac. Pentru a arăta bine, unghiile trebuie să fie sănătoase şi de aceea trebuie să li se acorde o atenţie mai mare. Dar există persoane care se plâng că unghiile lor au diverse probleme, care bineînţeles că se pot trata sau chiar preveni.

Pentru a nu-ţi distruge unghiile, încearcă să ai mai multă grijă de ele atunci când faci curăţenie prin a purta mănuşi de uz casnic, iar după spălarea mâinilor masează unghiile cu o cremă hidratantă.

Hidratarea este foarte importantă şi pentru unghii şi de aceea bea cât mai multă apă.

Încearcă să nu mai utilizezi produse pe bază de acetonă, deoarece aceasta face rău unghiilor.

Tot pentru unghii sănătoase, alimentaţia joacă un rol esenţial. De aceea îhrana ta va trebui să aibă incluse alimente precum produse lactate, peşte, morcovi, seminţe, nuci, legume care au vitamina A, B şi C, acizi Omega 3 şi zinc.

Tratamentul unghiilor

Anumite afecţiuni cum ar fi petele, exfolierea şi ruperea unghiilor pot fi combătute prin tratamente cosmetice, dar şi prin tratamente naturiste.

Tratamentele naturiste sunt mai uşor de folosit.

Exfolierea

Exfolierea intervine atunci când au loc modificări ale compoziţiei unghiei. Unghiile sunt rezistente tocmai datorită celulelor Keratinizate care sunt formate din apă şi lipide. În momentul când unghia se deshidratează, legăturile se distrug şi unghiile devin casante.

Unul dintre factorii cei mai nocivi determină ca unghiile să devină casante este acetona, dar mai sunt şi alţii.

Pentru a face ca unghiile să nu se mai exfolieze se poate prepara o soluţie din zeamă de lămâie şi ulei de măsline, care se va încălzi puţin. Se vor ţine unghiile într-un bol cu această soluţie până când se va răci. Acest procedeu trebuie reluat în fiecare seară o perioadă de timp iar apoi o dată pe săptămână. Uleiul de măsline va avea efecte uimitoare.

Un alt procedeu de a trata unghiile să nu mai fie casante este acela de a folosi vitamina A. Se masează unghiile cu această vitamină, mai ales la rădăcina unghiei. Masajul ajută la activarea circulaţiei sangvine şi de asemenea hrăneşte unghia. Vitamina A se poate procura de la farmacie.

Tot pentru hidratare efecte deosebite găsim în sucul de lămâie. Nu trebuie decât odată pe săptămână să introduci degetele în suc de lămâie timp de 10 minute. În acest fel unghiile vor fi hrănite şi vitaminizate.

Unghii pătate

Punctele albe de pe unghie înseamnă lipsa zincului din corp sau faptul că anumite celule din unghie nu s-au maturizat suficient.

De aceea este bine să consumi cereale şi carne şi să aplici pe unghii o soluţie preparată din bicarbonat de sodiu şi apă oxigenată. Se va aplica cu un disc de vată şi se lasă să acţioneze câteva minute, după care unghiile se masează cu ulei de măsline.

Altă metodă pentru înlăturarea petelor albe este un amestec format din apă de trandafiri cu glicerină şi zeamă de lămâie şi se masează unghiile cu această soluţie în fiecare zi.

Dacă petele se află sub unghie sau culoarea unghiei devine palidă, cauza este anemia şi va trebui să vă axaţi pe o alimentaţie cu multe legume verzi şi ficat şi să nu mai folosiţi lacul de unghii cel puţin pentru două săptămâni.

Unghii striate

Dacă unghia este străbătută de liniuţe mici paralele, înseamnă că în organism este o infecţie, intoxicaţie sau au survenit în urma unui contact cu substanţe caustice, traumatizând unghia. Pentru salvarea unghiilor introduceţi unghiile în ulei călduţ de germeni de grâu.

Unghii tari

Unghiile vor deveni mai tari dacă timp de 10 minute le vei ţine într-o soluţie formată din ulei de măsline călduţ, un gălbenuş şi o linguriţă de miere, după care se îndepărtează cu apă caldă.

Pentru unghii subţiri soluţia este să dizolvi o jumătate de linguriţă de glicerină într-o cană cu apă fierbinte. Când amestecul s-a răcit, poţi introduce unghiile timp de 15 minute. Indicat este să se aplice de câteva ori pe săptămână acest amestec pentru rezultate optime.

Pentru creşterea unghiilor dar şi pentru întărirea lor puneţi într-un bol piper roşu, câteva linguri de apă fiartă şi puţină cremă de mâini. Când soluţia s-a răcit se aplică pe unghii şi se lasă să acţioneze un sfert de oră.

Strălucire

Pentru că unghiile sunt frumoase dacă au şi luciu, există soluţii şi aici, sucul de lămâie redând strălucire unghiei.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here