Ce trebuie să facem ca să prevenim cearcănele

454

cearcane 2Tot mai multe persoane se confruntă cu cearcăne. Desigur suntem tot mai stresaţi şi parcă timpul nu ne mai ajunge, deci parcă cearcănele pătrund mult mai uşor în viaţa noastră.

Dacă ai astfel de pungi negre încearcă anumite remedii uşoare şi naturale pentru a remedia o astfel de problemă:

Dormi şi iar dormi

Să dormi este sfatul numărul unu pentru această problemă. Orele de nesomn înseamnă şi apariţia cearcănelor. Va trebui să dormi 7-8 ore în fiecare noapte. Este destul de simplu de rezolvat pentru persoanele care se confruntă cu cearcănele.

Alimentaţie sănătoasă

Alimentaţia are şi ea o mare influenţă în apariţia sau dispariţia cearcănelor. Atunci când adopţi o dietă sănătoasă şi consumi cantitatea de lichide necesară pentru o zi, apariţia cearcănelor va fi cu mult diminuată.

Încearcă să-i asiguri corpului vitaminele şi mineralele de care are nevoie zilnic, fie prin consumul de fructe şi legume, fie din suplimentele alimentare.

Nu consuma alimente care conţin multă sare deoarece astfel are loc retenţia de apă, care determină balonarea şi umflarea, în special în jurul ochilor.

Comprese

O metodă destul de uşor de aplicat este aceea care constă în aplicarea unei comprese pe ochi. Compresele se pun pe ochi după ce au fost impregnate în apă rece. Dimineaţa când te vei trezi o să fii surprinsă.

Castravete

Feliile de castraveţi constituie o altă metodă destul de uzuală. Castravetele trebuie să fie rece, tăiat în felii, iar acestea aplicate direct pe ochi.

Castravetele şi-a făcut un renume în reducerea umflăturilor.

Ceai

Şi ceaiul este la fel de eficient. Tanina din ceai are rolul de a decolora zonele negre de sub ochi şi de a reduce pungile de sub ochi.

Avocado

Iată o reţetă de cremă de avocado. Aceasta se prepară astfel: 5 picături de ulei de migdale şi trei felii de avocado. Aceste ingrediente se pun într-un blender sau se poate utiliza mixerul.

Crema se aplică în zona ochilor şi trebuie menţinută 5 minute. După care se clăteşte cu apă călduţă.

Cartofi

Un alt remediu la fel de natural ca şi cele enunţate mai sus sunt feliile de cartof crud aplicate pe ochi. Cartofii au capacitatea de albire, iar multe persoane preferă cartoful şi pentru acest lucru.

Ulei de migdale

Iată încă o metodă simplă pentru tine, şi anume aceea de a folosi uleiul de migdale.

Atât dimineaţa şi cât şi seara aplică ulei de migdale în zona ochilor. Rezultatele nu vor apărea imediat, dar după mai multe utilizări vor ieşi la iveală şi primele semne ale reuşitei.

Brânza de casă

O metodă cu rezultate optime este şi cea care se bazează pe folosirea brânzei de casă. Pe dischetele demachiante se pune brânză şi se aplică pe ochi. Trebuie lăsate timp de un sfert de oră după care se vor îndepărta cu apă călduţă.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here