Ce spune Grigorescu despre falimentul CEO şi CEH

534

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a reacţionat la auzul intrării în faliment a Complexului Energetic Oltenia şi Hunedoara despre care se tot vorbeşte în campania electorală.
„Povestea băgării în faliment a Complexurilor Energetice pentru că se dorește importul de energie e o temă pe care mai multe grupuri politice o vehiculează în jurul campaniei electorale. Realitatea este exact inversă, dar probabil cu cât spui ceva mai gogonat cu atât mai mult ai șanse să fii crezut de cei care nu verifică adevărul. În fapt, pentru prima dată, noi la Ministerul Energiei am publicat procentajul de dependență dintre consumul de energiei și producția de cărbune (de aproximativ 30%). Noi suntem cei care am schimbat paradigma de interpretare din zona marilor companii energetice din cazuri sociale în companii fundamentale pentru securitatea enrgetică. Și tot noi am stat și am lucrat din prima zi de mandat pentru a corecta dezastrul financiar pe care l-am moștenit la Complexul Energetic Hunedoara și la Complexul Energetic Oltenia”, a postat pe pagina de socializare ministrul Energiei, Victor Grigorescu.
„Deși am publicat și balanța importurilor și se vede clar faptul că exportăm energie, se aruncă pe piață cu maximă iresponsabilitate ideea că de fapt am fi importat. Nu îmi rămâne decât să fac apel la calm, la moderație și echilibru când se discută despre sectorul energetic. Din pacate, atunci când în culpă este un fost înalt demnitar al statului, despre care nu se poate bănui că nu este la curent cu situația reală, manipularea electorală a sectorului energetic devine nepermisă.
Sunt extrem de dezamăgit în legătură cu limbajul la care s-a ajuns în dialogul public. Înțeleg să se discute orice, fără restricții, dar cu respectul cuvenit funcțiilor în care trecător ne aflăm unul sau altul. Ori dacă se ajunge la ”glumițe” și insinuări de dragul unor ipotetice câștiguri electorale, nu am înțeles nimic din importanța unei demnități publice de vreme ce o luam în derâdere sau nu o respectăm așa cum se cuvine. Nu ne respectam, inainte de orice, propria noastră demnitate, de la înălțimea căreia pretindem că dialogam acum. Iar dacă după ce facem ”glumițe” ne mai și plângem că nu suntem respectați, poate ar fi cazul să ne analizăm propriul discurs înainte de toate”, a completat Grigorescu.

1 COMENTARIU

  1. Dar tu, Grigorescule, ce faci concret in calitatea ta de ministru al energiei?Doar iti dai cu parerea si-i sprijini pe mafiotii din sistemul energetic. asa ca mucles,arogantule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here