Ce plan de găzduire web este potrivit pentru magazinele online

2515

Un magazin online nu este un simplu website oarecare, ai nevoie de resurse consistente pentru a-l gestiona asa cum trebuie, răspunzând cerințelor vizitatorilor / clienților astfel încât să își poată îndeplini cu brio menirea de canal de vânzări directe. Magazinul online este parte esențială a afacerii de retail, astfel că trebuie să fie o platformă atractivă, ușor de accesat, cu pagini care se încarcă rapid, totul gândit pentru confortul clientului. Un e-shop înseamnă ceea ce se vede (design, ofertă, promisiuni, mod de organizare, prețuri etc.) și ceea ce nu se vede (echipa din spate, sistemul de gestiune, managementul produselor și al comenzilor și alte astfel de elemente).

Un subiect aparte este găzduirea web: aceasta nu se vede, dar… se simte! De fapt, cel mai corect de spus ar fi că un magazin online cu hosting pe măsura nevoilor sale este unul în care clientul nici măcar nu conștientizează importanța găzduirii web, pentru că el se concentrează pe shopping și totul merge bine. Când ceva nu merge cum trebuie la partea de hosting, clientul va simți un puternic disconfort, poate chiar va fi alungat și… implicit va resimți puternic acest lucru și afacerea în sine!

În funcție de platforma de e-commerce aleasă de dezvoltatorul magazinului online (de exemplu Magento, WooCommerce sau Shopify), trebuie totul dimensionat în așa fel încât să mergă totul perfect! Funcționalitatea magazinului online este un criteriu de selecție pentru vizitatori, chiar daca la modul inconștient – potențialul client se așteaptă ca website-ul să funcționeze bine și să-i ofere o experiența de shopping absolut cursivă; în caz contrar, va penaliza e-shop-ul prin renunțarea la comandă (dacă nu în acel moment, pe viitor va scădea oricum șansa de revenire).

Ce plan de găzduire web este potrivit pentru magazinele online? Este întrebarea pe care și-o pune orice antreprenor din e-commerce, mai ales la început de drum, dar și pe parcurs, dacă a avut experiențe nefericite cu serviciile de hosting… Există multe planuri de hosting care se recomandă a fi potrivite pentru un magazin online. Trebuie ales pe de o parte un plan care asigură tehnologii și garanții tehnice, pe de altă parte un plan cu resurse suficient de mari pentru a găzdui un magazin online de un anumit nivel.

Totuși, cea mai eficientă și sigură soluție este alegerea de servere dedicate pentru găzduire web. Ca proprietar de magazin online, este mai mult decât recomandat să închiriezi propriul server, cu administrare și resurse garantate de către firma de hosting pe care ai ales-o. O astfel de opțiune are un cost desigur mai mare decât cel al unui plan clasic de hosting, dar dacă vrei să ai succes în e-commerce, în mod normal nu ar trebui să iei în calcul o altă variantă mai ieftină.

Raportat la business în ansamblu, oricum costul cu găzduirea web este unul foarte mic, chiar și dacă ai ales server dedicat. Ceea ce contează este că de hosting poate depinde succesul tău online, diferența între vânzări consemnate cu succes și clienți pierduți pentru că website-ul nu s-a încărcat deloc în anumite momente sau nu s-a încărcat suficient de comod pentru timpul limitat și prețios al clientului. Acesta din urmă, obișnuit acum în era digitală cu servicii premium pe internet, are așteptări ridicate și se așteaptă să fie tratat cu respect. Până la urmă, asigurarea unui serviciu de găzduire web la nivel înalt de calitate este o formă de respect în relația cu clientul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here