CE Oltenia rămâne tractată la maşinile Dogerik, până în 2017

621

Complexul Energetic (CE) Oltenia a fost solicitat, în scris, în nenumărate rânduri, de către Sindicatul Solidaritatea 2013 de la UMC Lupoaia, să ia măsuri şi să elimine maşinile cu care se efectuează transportul intern al salariaţilor în interiorul carierei, pe motiv că acestea nu fac faţă drumurilor şi nici nu ar fi dotate corespunzător. CEO a răspuns adreselor cu promisiunea că va trimite la Lupoaia o comisie internă care ar urma să verifice toate aceste solicitări, cu rezerva că acel contract încheiat în mai 2015 cu firma Dogerik Trans SRL Târgu-Jiu are o valabilitate până în 2017, contractul neputând fi reziliat fără motive “bine întemeiate”.

masina dogerik 1Dogerik Trans SRL a participat la licitaţia CEO privind transportul pentru UMC Lupoaia, scoasă pe SEAP, în aprilie 2015, la care au mai aplicat şi SC Romferex Import Export SRL Găvăneşti, SC Tepesut SA Mehedinţi, dar şi Eurohod Tour SRL. Deşi CEO ştia că au fost probleme permanente cu transportul în această carieră, licitatorul ar fi prevăzut în caietul de sarcini tot că societatea necesită mijloace de transport care trebuie să opereze pe drumuri de categoria a treia, adică pietruite. “Aceste drumuri nu există în interiorul UMC Lupoaia, dar asta nu a împiedicat licitatorul să solicite mijloace de transport necorespunzătoare. Astfel ne-am ales cu Dogerik care nu poate intra cu maşinile sale NATO în carieră, mai ales în sezonul toamnă-iarnă, din cauza drumurilor nepietruite. Pe lângă benzile de front care au o lungime de o mie de metri maşinile în cauză nu pot intra, astfel că minerii sunt obligaţi să meargă pe jos pe lângă circuitele periculoase până la excavator. Problemele cu transportul sunt îngrijorătoare, pentru că pot apărea şi au apărut de altfel accidente care au pus în pericol viaţa angajaţilor UMC Lupoaia”, trage un semnal de alarmă, liderul de sindicat Nicu Bunoaica.

dogerk (1)Ameninţări cu bătaia dacă mai spune ceva de Dogerik!
De altfel sindicalistul susţine că ar fi fost chiar ameninţat de angajaţii acestei firme de transport care i-au transmis să îşi vadă de treabă, deoarece maşinile în cauză nu vor dispărea. “Mi s-a spus foarte clar că aceste mijloace de transport sunt susţinute de sus şi orice aş face eu nu le pot scoate afară din carieră. Mi s-a explicat că ar trebui să îmi văd de treabă şi să nu mai cer transport corespunzător pentru salariaţii UMC Lupoaia. Eu le-am spus respectivilor, şi spun asta şi public, că nu îmi este teamă de aceste ameninţări şi subliniez că voi lupta până la capăt pentru a obţine condiţii umane de transport pentru salariaţii carierei”, a completat Bunoaica.
De altfel, chiar şi răspunsul CEO la adresa sa se apropie de cele ce i-au fost transmise. Oficialii companiei transmiţându-i sindicalistului că: “contractul în vigoare este valabil pe o perioadă de doi ani neputând fi întrerupt decât pentru neîndeplinirea condiţiilor din caietul de sarcini”.

dogerkLucrurile sensibile de la CEO se subliniază
“Acest lucru poate fi făcut doar în condiţii bine întemeiate”, se mai arată în răspunsul CEO, această parte din document fiind subliniată la propriu.
“Răspunsul CEO mi-a dat de gândit, punându-mi serioase semne de întrebare legate de influenţa politicului în această chestiune care primează înaintea interesului angajaţilor de rând”, a conchis Bunoaica, pregătit să continuie cerând de altfel, recent, o audienţă la Divizia Minieră în acest sens.
Liderul de sindicat aşteaptă ca acea comisie promisă de la vârful CEO să îşi facă totuşi apariţia la carieră deoarece maşinile Dogerik nu îndeplinesc “condiţiile” unui transport intern de calitate şi siguranţă.
De altfel, la UMC Roşiuţa, în urma unui accident de muncă, au rămas doar în număr de două, restul fiind completate cu remorchere de la o altă firmă de transport, din Băleşti.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. Daca ar fi un sindicalist ar trebui sa stie ca hartia aia nu are nicio valoare atata timp cat este semnata numai de el. Unde este restul conducerii acelui sindicat??? Sau numai el mai este?? Bunoaicaaa punete in regula ca mai sunt locuri la BECOME DOMNES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here