CE Oltenia, oprită în demersul recuperării celor 145 de milioane de lei de la RAAN

480

O instanţă a Tribunalului Mehedinți a suspendat provizoriu, la finalul săptămânii trecute, efectele sentinţei pronunţată de Judecătoria Drobeta Turnu Severin în favoarea Complexului Energetic Oltenia (CEO) prin care RAAN urma să fie executată silit pentru suma de 125.776.169,53 de lei. Instanța a decis asta până la “soluţionarea cererii de suspendare a executării formulate prin cererea de apel”.

Sentința dată joi de magistrații din Mehedinți opresc deocamdată demersul CEO de a-și recupera cei peste 145 de milioane de lei de la RAAN, stabiliți de Judecătoria Drobeta Tr. Severin pe 3 ianuarie, judecătorii admițând, luna trecută, cererea de executare silită a companiei din Gorj.
ceo sentintaReprezentanții RAAN consideră că magistraţii Tribunalului Mehedinți au admis pe bună dreptate apelul formulat de lichidatorul judiciar Euro Insol SPRL care a apreciat că decizia Judecătoriei Drobeta Turnu Severin este “netemeinică şi nelegală”. De altfel, în acţiunea firmei care gestionează falimentul RAAN se arată că CEO nu poate avea o asemenea pretenţie, având în vedere că s-a înscris la masa credală şi “în tabelul suplimentar cu suma totală de 145.572.391,98 de lei, sumă acceptată de lichidatorul judiciar”. Reprezentanţii RAAN au mai precizat că “executarea silită punea în pericol producerea în continuare a agentului termic necesar încălzirii celor 30.000 de locuinţe, 250 de instituţii şi agenţi economici, 37 de unităţi de învăţământ şi cinci spitale din Drobeta Turnu Severin şi conservarea stocului de apă grea în valoare de 1,3 miliarde euro aflat pe platforma industrială a Sucursalei Romag-Prod a RAAN”.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here