CE Oltenia: Nu există nicio altă variantă a Planului de restructurare

1274

Nu există nicio altă variantă a Planului de restructurare și decarbonare decât cea înaintată Comisiei Europene la sfârșitul lunii august 2020 și care, în prezent, se află în analiza oficialilor de la Bruxelles, anunță Complexul Energetic Oltenia.
Asta după ce liderii de sindicat au susținut că au suspiciuni că vor fi închise mai multe grupuri energetice decât se precizează în planul de restructurare.
„Așa cum știți, Comisia Europeană a solicitat, pe 5 februarie a.c., lămuriri suplimentare în legătură cu unele chestiuni care țin de alinierea la legislația UE în privința acordării ajutoarelor de stat. În acest moment, CE Oltenia lucrează la clarificarea acestor aspecte, urmând să transmită răspunsul în perioada următoare. Așa cum CE Oltenia a anunțat public încă de anul trecut, Planul de restructurare prevede închiderea etapizată a cinci grupuri energetice și externalizarea Sucursalei Craiova II cu cele două grupuri aferente. Închiderea etapizată va avea loc în paralel cu investițiile în grupurile pe gaze naturale și vor fi construite parcuri fotovoltaice”, anunță CE Oltenia.
Planul de restructurare și decarbonare prevede investiții în unități noi de producție cu o capacitate instalată cumulată de până la 2.000 MW. Astfel, se are în vedere construcția a 8 parcuri fotovoltaice la Turceni, Rovinari și Ișalnița cu o capacitate instalată totală de cca. 700 MW, reabilitarea/retehnologizarea și modernizarea microhidrocentralei de la Turceni cu o capacitate instalată de 10 MW, dezvoltarea de capacități noi pe gaze naturale cu o capacitate instalată totală de până la 1.300 MW, la Turceni și Ișalnița.
Construirea de noi grupuri de producție va presupune și crearea de mii de noi locuri de muncă în regiune, pe durata procesului investițional.
„CE Oltenia, companie strategică a Sistemului Energetic Național, poate fi salvată doar prin restructurare, un proces complex pe care Guvernul și-l asumă în totalitate”, mai arată oficialii CE Oltenia.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here