CE Oltenia a încercat să pună în umbră protestul de joi

490

Primăria Târgu-Jiu a aprobat ieri solicitarea reprezentanţilor Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) şi a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate (FNSE) de organizare a unui miting de amploare în centrul municipiului în semn de nemulţumire faţă de propunerea administraţiei Complexului Energetic Oltenia (CEO) de reducere cu 20% a fondului de salarii şi de eliminare a primelor şi sporurilor angajaţilor companiei. Asta, după ce reprezentanţii CEO au încercat să mute protestul pe Insuliţă, motivând că protestatarii ar deranja salariaţii Diviziei Miniere, care oricum îşi finalizează programul de lucru la ora 16.00.

Comisia Primăriei Târgu-Jiu a oferit un răspuns pozitiv solicitanţilor mitingului de mâine, asta deşi s-au lovit de o sesizare venită de la vârful Complexului Energetic Oltenia, prin care li se aducea la cunoştinţă că oficialii acestui organism nu văd cu ochi buni acţiunea de protest de joi. A recunoscut-o şi viceprimarul localităţii, Aurel Popescu, care susţine că atât primăria cât şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi au fost sesizate că pichetările FNME de săptămâna trecută ar fi încălcat prevederile legale. “Am primit o adresă din partea CEO pentru felul în care s-au realizat pichetările de săptămâna trecută. Aceste lucruri vor fi discutate în comisie”, a declarat vicele Popescu.
Se pare însă că solicitările CEO nu au avut suport, motiv pentru care comisia primăriei s-a pronunţat favorabil pentru protestatari. De altfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Lavinia Truşcă, protestul la care vor participa 5.000 de persoane va alea loc joi, în intervalul 17:00 – 18:30, în faţa sediului Diviziei Miniere a Complexului Energetic Oltenia.
Constantin Mitrescu, lider al FNME, a făcut public ieri că cei de la vârful CEO au încercat să oprească aprobarea mitingului. “S-a invocat că îi deranjăm pe salariaţii Diviziei Miniere, deşi salariaţii termină programul la ora 16.00 iar acţiunea noastră este la ora 17.00. (..) Au încercat să ne ducă pe Insuliţă, s-a motivat şi că la acţiunile trecute au participat mai mulţi protestatari decât s-a primit aprobare..Chestiuni puerile”, a declarat Mitrescu.
Reamintim că sindicaliştii FNME au mai organizat în zilele de 28 şi 29 ianuarie în centrul municipiului Târgu-Jiu două proteste la care au luat parte peste 500 de persoane, afirmând de atunci că va avea loc şi un miting de amploare în cazul în care sindicatele şi administraţia CEO nu vor ajunge la un consens. La acţiunile în cauză nu s-au înregistrat incidente.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here