Ce muzee din Gorj vor putea fi vizitate gratuit în Noaptea Europeană a Muzeelor

1671

Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu vă așteaptă la Noaptea Europeană a Muzeelor, care va avea loc sâmbătă, 13 mai 2023. Puteți vizita Muzeul de Istorie și Arheologie din Târgu Jiu, Muzeul de Artă Târgu Jiu și Muzeul „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbunești, unde vă așteaptă expoziții temporare și permanente, ateliere, proiecții, muzică și multe alte surprize.

Astfel, la Muzeul de Istorie din Târgu Jiu, între orele 17.00 și 24.00, vă puteți bucura de: expoziții de bază; expoziții temporare: pictură de George Văcaru și Salonul de Primăvară al Filialei Unu a UAP Constanța; pictură pe față realizată de elevi ai Palatului Copiilor Târgu Jiu, coordonați de prof. Georgiana Brandt; workshop-uri și ateliere de pictură și artă tradițională, pentru copii și adulți, coordonatori Aura Stoenescu (Centrul de Cultură și Artă „Cobilița”) și prof. Florin Gheorghiu; expoziție și demonstrații de țesături, arta lemnului, împletituri nuiele, olărit și artă decorativă cu meșteri din cadrul Școlii Populare de Artă Târgu Jiu și  filme de prezentare a unor proiecte culturale și filme documentare.
Iar Muzeul de Artă Târgu Jiu vă așteaptă, între orele 17.00 și 24.00, cu o expoziție de bază; un spectacol de muzică (canto clasic, prof. Olimpia Bălășoiu, flaut, pian, vioară, trompetă, corn) și teatru (prof. Rodica Negrescu), coordonat de prof. Daria Ionescu-Haidău și Pompiliu Ciochia, între orele 18.00 și 19.00; pictură pe față realizată de elevi ai Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu”, coordonați de prof. Carmen Cornoiu și Daniel Șerban, de la ora 19.00; atelier de gravură cu elevi ai Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu”, coordonați de prof. Cristina Cioplea și Daniel Șerban, de la ora 19.00; atelier de cusături tradiționale cu grupul „Șezătoarea”; desene pe asfalt și proiecții pe muzeu: arderi ceramice cu prof. dr. Florentin Sîrbu (președintele Filialei Unu a UAP Constanța) și pictură digitală cu artistul George Văcaru.
La Muzeul „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbunești (17.00 – 22.00), programul cuprinde o expoziție de bază, o proiecție de film despre viața lui Arghezi și un recital al membrilor Cenaclului Columna, la ora 19.00.
Manifestarea internațională Noaptea Muzeelor este patronată de Consiliul Europei, UNESCO, Consiliul Internațional al Muzeelor, iar în România este organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here