Ce faci pentru a avea picioare frumoase

501

picioareVizita la medic nu e tocmai plăcută, cred că nimănui nu-i place. Pentru un mers fără probleme, trebuie să ştii că picioarele tale au nevoie de o îngrijire mai atentă. Iată câţiva paşi de urmat pentru a avea picioare frumoase şi sănătoase.

Adoptă o igienă corespunzătoare

Pasul numărul 1 în a avea picioare seducătoare este aceea de a le spăla zilnic. Sunt persoane care fac doar duşuri rapide, dimineaţa şi seara, fără să insiste în zonele care au nevoie de o curăţire atentă. Sunt de părere că, e suficient ca apa ce a curs pe corp timp de câteva minute, iar jetul de apă a trecut şi peste picioare.

Săpunează cu grijă picioarele, dar ai grijă ca apa să nu fie fierbinte deoarece această zonă este foarte solicitată şi deci fragilizată. Pentru a înlătura pielea moartă, foloseşte o piatră ponce, dar nu exagera.

Şterge-te pe picioare cu un prosop curat, şi foloseşte-l numai pentru acest scop, şi usucă-te cu atenţie şi între degete, pentru a nu apărea micoze la picioare şi a evita mirosul urât.

Poartă încălţăminte adaptată

Piciorul are numeroase oase, articulaţii şi ligamente, nervi şi vase de sânge. Dar, să nu uităm că cele mai multe ore pe zi greutatea corpului este închisă în încălţăminte. În special, pentru copiii care sunt în creştere dar, pe de altă parte, şi adulţii trebuie să poarta încălţăminte care să fie în concordanţă cu anatomia piciorului, asigurând o bună menţinere a corpului.

Examinează-ţi cu atenţie tălpile după fiecare purtare pentru a depista contuzii, bătături sau zone sângerânde; astfel nu vei ajunge la probleme de sănătate şi consultul medical de urgenţă. Pentru a preîntâmpina transpiraţia şi riscul apariţiei ciupercilor, va trebui să eviţi încălţămintea din plastic, care nu permite pielii să respire.

Cele care manifestă o plăcere deosebită pentru tocurilor înalte trebuie să se pună în temă cu faptul că ca se supun riscurilor unor probleme ale coloanei, entorse sau luxaţii ale gleznelor şi în special durerilor de tălpi care survin după descălţare. De aceea, se recomandă ca acest tip de încălţăminte să fie purtat ocazional.

Răsfaţă-ţi picioarele periodic

Pentru a avea picioare cu o piele catifelată ca mătasea, masajul şi hidratarea, sunt cele mai bune soluţii. Le poţi face pe amândouă, iar rezultatul nu va întârzia să apară şi va fi peste măsura aşteptărilor. Aplică loţiunea hidratantă după ce, în prealabil ai făcut un gomaj blând pentru a îndepărta impurităţile şi celulele moarte.

Gomajul se realizează pe picioarele bine umezite, accentuând în zona unde pielea este mai groasă (călcâie). După ce ai uscat bine picioarele, aplică crema printr-un masaj uşor. Efectul relaxant va îndepărta senzaţia de picioare grele sau umflarea lor.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here