Ce e bine să consumăm seara şi dimineaţa

2560

ce mancamAnumite alimente ne asigură un somn liniştit, altele luptă împotriva mahmurelii de dimineaţă. O alimentaţie haotică, oboseala dar şi stresul pot cauza tulburări ale funcţionării normale a organismului şi pot declanşa o serie de afecţiuni (depresie, boli ale inimii, etc.).

Ce alimente ne sigură un somn liniştit

1)Nucile – luptă contra insomniei, deoarece conţin melatonina şi grăsimi bune.

2) Laptele cald. Laptele are în componenţa lui triptofanul şi calciul. Triptofanul are efect sedativ şi este transformat de organism în serotonină. Calciul şi triptofanul duc împreună la inducerea somnului.

3) Mierea are glucoză şi acţionează ca sedativ dar trebuie consumată în cantităţi mici. Pentru a avea un somn liniştit este recomandată mierea de tei.

4)Bananele. Datorită triptofanului, melatoninei şi glucidelor bananele sunt bune pentru sistemul nervos. Dacă se consumă ziua, bananele nu acţionează ca somnifer. Seara – cu puţin timp înainte de ora de somn – dacă se consumă una, două banane se pot transforma într-un somnifer natural destul de bun.

5) Pastele şi pâinea. Dar numai cele din făină albă şi la fel ca mierea şi bananele, foarte mult contează cantitatea: pastele sunt bune pentru a ne ajuta să dormim mai bine numai dacă sunt consumate în cantităţi reduse. Cel care este responsabil pentru acest lucru este amidonul.

ce mancam dimineataUn cocktail bun pentru inducerea somnului se prepară din 150 ml de lapte, o banană coaptă bine, pasată, şi puţină miere. Dacă vreţi ceva mai puţin dulce folosiţi în locul bananei câţiva sâmburi de nucă pisaţi bine: se omogenizează bine compoziţia după care se bea.

Indiferent ce alegeţi să mâncaţi seara, este bine să reduceţi cantitatea: acest lucru va fi de folos pentru a avea un somn liniştit.

Alimente contra mahmurelii de dimineaţă:

1) Ardeiul, prin conţinutul mare de vitamina C;

2) Citricele, tot datorită cantităţii vitaminei C şi a gustului acrişor;

3) Ciocolata (dacă are mai multă cacao, atunci efectul va fi mai puternic);

4) Ceaiul negru, datorită cafeinei şi taninului.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here