Ce conţine lacul de unghii

3070

lac de unghii3Cu toate că organizaţiile spun producătorilor să nu mai utilizeze anumite ingrediente, încă, te poţi trezi cu situaţii nedorite.

Iată anumite ingrediente periculoase:

Răşina de formaldehidă

Se regăseşte în lacul de unghii şi poate determina reacţii alergice sau iritaţii, în special dacă vin în contact cu pielea. Nu cumpăra produse care au în compoziţie această substanţă dacă eşti alergică la răşina de formaldehidă.

Polimeri acrilici

Reprezintă substanţe primare existente în lacurile de unghii artificiale. Acest ingredient primar poate cauza roşeală, inflamare şi disconfort la baza unghiei. Nu folosi dacă ai o asemenea sensibilitate.

Acid metacrilic

Se foloseşte la fabricare lacurilor de unghii pentru a da „o mână de ajutor” polimerilor acrilici să se prindă de suprafaţa unghiei. Acesta arde pielea din jurul unghiei. Fii atentă când îl foloseşti, în special acasă, unde sunt copii mici.

Toluen

Un solvent pe care îl găsim într-o diversitate de produse pentru îngrijirea unghiilor, precum: lacul de unghii, întăritorii sau acetona. Acesta nu este dăunător dacă este în proporţie mai mică de 50%.

Deci, produsele fără ingrediente sintetice şi potenţial alergen sau toxic, sunt o alternativă ideală pentru toate persoanele foarte sensibile, sau pur şi simplu pentru cele care vor să aibă unghii frumoase în mod natural. Deci, optaţi pentru lacuri de unghii de calitate, alegeţi mărcile cele mai bune şi atunci unghiile tale nu vor avea de suferit.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here