Ce ar trebui să consume mai mult, bărbaţii?

469

ce mananca barbatiiPeşte gras

Acest tip de carne este indicat tocmai datorită prezenţei acizilor graşi Omega 3 şi Omega 6. S-a dovedit că aceştia sunt deosebit de eficineţi în menţinerea sănătăţii sistemului circulator şi de asemenea au un rol important în lupta împotriva virusurilor şi microbilor.

 

O caracteristică deosebit de importantă a acizilor graşi este aceea că luptă contra cancerul de prostată.

Broccoli

Nu avem nimic cu friptura, dar şi băbaţii ar trebui să fie mai receptivi atunci când vine vorba de anumite legume mai puţin interesante, cum ar fi broccoli, deoarece consumând această legumă vor fi mai feriţi de multe neplăceri medicale. Varza de Bruxelles şi broccoli, din familia cruciferelor conţin foarte multă vitamina C, potasiu, beta caroten şi sulforafan, substanţă cu puteri miraculoase care poate chiar să reducă riscul de cancer de colon şi prostată.

Banane

Aşa cum spun specialiştii, bărbaţii prezintă un risc mai mare decât femeile în ceea ce privesc accidentele cerebrale şi infarctul de miorcard.

Aceste probleme pot fi evitate şi printr-un consum mare de alimente bogate în potasiu şi magneziu, precum bananele.

De altfel, un mic dejun care să conţină o banană şi cereale poate avea o contribuţie deosebită în reglarea valorilor tensiunii arteriale.

Nuci braziliene

Conţin foarte mult magneziu şi seleniu, antioxidanţi care au capacitatea de a preveni bolile cardiovasculare şi cancerul de prostată.

În locul alunelor prăjite cu sare consumaţi acest tip de nuci care se potrivesc de minune cu un pahar de bere.

Soia

În ziua de azi se găsesc spre comercializare tot felul de preparate care conţin soia, inclusiv mezeluri şi brânzeturi din soia. Ar trebui ca orice bărbat să încerce aceste preparate din când în când pentru a nu se confrunta cu probleme ale aparatului genital.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here