Ce a răspuns Becali când i s-a propus să cumpere ”Cumințenia Pământului”

357

Înainte de ca Guvernul României să propună o colectă publică pentru cumpărarea Cuminţeniei Pămânutului, opera i-a fost propusă lui Gigi Becali. Cel puţin aşa susţine patronul Stelei. Acesta a dezvăluit că ginerele lui Teodor Meleşcanu l-a întrebat dacă vrea să ofere 10 milioane de euro pentru opera lui Constantin Brâncuşi. Becali nici n-a vrut să audă:
”Da, cineva, nu îi dau numele, că nu vreau să fie public, mi-a spus mie: ‘Domnule Becali, vreau să îţi propun ceva – să cumperi Cuminţenia Pământului’. 10 milioane mi-a spus mie atunci. Eu nu dau nici măcar un milion pe o bucată de piatră. Pentru ce, dacă oricum nu poate fi scoasă din ţară şi proprietarii sunt obligaţi să o ţină în siguranţă?
Pentru ce să dăm noi 11 milioane? Ginerele lui Teodor Meleşcanu, Peter Imre, m-a chemat acasă să vorbim pe tema asta, eu i-am zis că nu dau nici un milion pe o bucată de piatră. Domnul Imre are o casă de licitaţie şi de antichităţi, ia mergeţi şi vedeţi ce se întâmplă acolo”, a declarat Gigi Becali la Antena 3.
Guvernul României a alocat 10 milioane de euro pentru cumpărarea statuii, după ce a reuşit să strângă doar un milion de euro din colecta pe care a făcut-o. Cuminţenia Pământului urmează să fie expusă la Muzeul Satului din Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here