Cauzele frecvente ale apariţiei coşurilor

432

cosO alimentaţie bazată mai mult pe grăsimi, prăjeli, ciocolată, băuturi alcoolice îşi vor pune amprenta asupra aspectului tenului tău. Evită-le cât mai mult posibil.

Microbii ascunşi

Prea puţine femei acordă atenţie acestui lucru, dar buretele utilizat la aplicarea fardurilor are o groază de impurităţi, dacă din când în când nu le reînoieşti.

O soluţie ar fi să le speli cu un şampon după câteva aplicări. Perna de dormit care şi ea de asemenea microbi. Dacă tenul tău este mai sensibil, va trebui să speli perna mai des şi să foloseşti perne antialergice.

Hormonii bată-i vina

Foarte multe femei se confruntă cu o pronunţare a acneei în perioada premenstruală, tocmai datorită modificărilor care survin în aceste zile la nivel hormonal. Stresul este o altă cauză care determină apariţia coşurilor. Tot din cauza hormonilor, în primele luni de sarcină poate apărea acneea.

Medicamentele

Anumite medicamente pot declanşa erupţii acneice. Dacă vezi ceva schimbat cere sfatul medicului. Medicamentele care pot influenţa aspectul fizic în sens negativ sunt antidepresivele sau pastilele cu efect sedativ, cele care conţin cortizon, sau cele pe bază de hormoni.

Igiena incorectă

Crezi că doar o simplă demachiere înseamnă că ai făcut suficient pentru a-ţi menţine tenul curat? Nici gând! Demachierea este foarte importantă, desigur, dar pe lângă aceasta foloseşte şi un gel de curăţare atât dimineaţa cât şi seara. Trebuie să te clăteşti foarte bine cu apă din abundenţă. Astfel tenul tău va fi curat. După aceasta nu uita să aplici o loţiune tonică.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here