Cauza durerilor de spate

842
durer de spateDurerile de spate sunt o problemă destul de comună şi de frecvenţă la majoritatea persoanelor. Durerile de spate afectează aproximativ 90% din populaţia ţării. Durerile de spate nu indică neapărat o boală anume, ci sunt simptomele care pot apărea în urma unei varietăţi diferite de procese. Mai mult de 85% din oamenii care au acuzat dureri de spate şi au fost examinaţi medical nu au putut fi diagnosticaţi şi nici nu s-a găsit cauza acelor dureri.

Durerile de spate sunt acuzate în general de cei care petrec foarte mult timp la locul de muncă, în special la birou. O poziţie incorectă la birou îţi poate afecta spatele şi poate cauza acele dureri.
Durerile de spate sunt nişte simptome. Durerea „răsare”de la alte organe care îşi fac simţită prezenţa în spate. Multe probleme pot da dureri în spate. Printre aceste probleme se numără apendicita, anevrismul, infecţiile urinare şi problemele ovariene, împreună cu altele pot da acele dureri de spate. Doctorul este singurul care poate spune cu exactitate ceea ce se întâmplă.
Hernia de disc produce şi ea anumite dureri care se resimt tot în spate.
Atunci când acuzaţi dureri de spate în mod frecvent şi continuu trebuie să vă puneţi un semn de întrebare, să vă luaţi inima în dinţi şi să consultaţi medicul de familie sau un medic specialist. Cel mai bine însă este să vă duceţi la medicul de familie, care vă v-a consulta şi vă v-a prescrie cele necesare, sau, vă v-a redirecţiona către un medic de specialitate, pentru a putea determina cauza sau cauzele durerilor de spate.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here