Câteva remedii naturale eficiente

580

varza albaVarza albă

Este un remediu excelent, deoarece conţine o vitamină U, care mai poartă numele de “factorul antiulceros”.

Specialiştii spun că tratamentul pentru combaterea ulcerului gastroduodenal folosind această vitamină este foarte eficace. Tratamentul se face zilnic consumând un pahar de suc obţinut de la o varză de mărime medie. După ce sucul a fost preparat, se va păstra la frigider o zi, după care se poate bea câte o treime de pahar între mesele principale.

cartofiCartoful

otet de mereAceastă legumă foarte des folosită la prepararea diverselor mâncăruri, este utilă în vindecarea ulcerului duodenal. Seara se curăţă 2 cartofi şi se păstrează până a doua zi dimineaţa în apă rece, când se rad pe o răzătoare mică. Cartoful ras se va pune într-un vas care se va umple cu apă, după aceea se va filtra printr-un tifon. Sucul rezultat se va bea înainte de fiecare masă timp de 14 zile.

Oţetul de mere

Acesta este foarte bun împotriva micozelor. În fiecare dimineaţă, la prânz şi seara se va ţine degetul varza albaîn oţet de mere câte o jumătate de oră, iar noaptea degetul se va bandaja cu un tifon impregnat în oţet de mere. Tratamentul cu oţet se va relua după o perioadă, dar între timp pe unghie se va aplica şi o soluţie de alcool iodat.

Spânzul

Pentru vindecarea varicelor, spânzul s-a dovedit a fi foarte folositoare. Pentru tratament acesta se porţionează în bucăţi mici supă care se lasă la macerat în oţet sau alcool, 3 săptămâni. După timpul de macerare, seară de seară se masează locul cu varice cu soluţia respectivă.

Flori de salcâm

Multe ceaiuri de plante pot fi recomandate în lupta împotriva gastritei şi ulcerului. Unul dintre aceste ceaiuri este cel din flori de salcâm. La o lingură de flori uscate se toarnă o cană de apă clocotită, se lasă vasul acoperit un sfert de oră şi apoi se strecoară. Se vor consuma câte două căni de ceai pe zi, dar după masă.

Frunze de zmeură

Ceaiurile din frunze de zmeură reduc aciditatea gastrică.

Peste două linguriţe frunze uscate se pune o cană de apă clocotită, apoi vasul se va ţine acoperit un sfert de oră. După filtrare, se consumă 2 căni în fiecare zi între mese.

Frunze de pătlagină

Ceaiul din frunze de pătlagină este un excelent cicatrizant şi bacteriostatic. Se pune o cană de apă clocotită peste 2 linguri de frunze proaspete sau uscate, se ţine vasul acoperit un sfert de oră şi după aceasta se strecoară. După 2, 3 ore se va bea câte o lingură din acest ceai.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here