Câteva lucruri despre energizante

593
energizanteDebordezi de energie, te mişti în sus şi în jos ca un titirez şi nu-ţi găseşti locul pe canapea. Înghiţitură cu înghiţitură energizantul, îţi dă aripi, ca-n reclamă, şi simţi cum trepidează inima-n tine. Lucru posibil dacă mai sorbi o gură din paharul în care se scaldă fatal combinaţia la modă de whisky cu energizant. Te ridică în aer e adevărat, dar consumat în cantităţi mari, cocktailul te bagă imediat în comă alcoolică.

Şi ce e mai penibil decât o fată beată mangă?

Ţi-a trecut prin cap vreodată că bătăile inimii nu s-au înteţit datorită entuziasmului ? Ei bine, află că singurul responsabil pentru starea ta exagerată este energizantul. Şi asta nu e o veste bună pentru că ţi-o da el aripi, dar îţi şi ia inima şi îţi atacă sistemul nervos. Dacă ai impresia că ai făcut un troc bun, mai încearcă o dată !
Dacă te-ai întrebat vreodată ce conţine lichidul minune, dar nu ai avut timp să afli, citeşte continuarea. Trebuie să ştii de la bun început că energizantele sunt contraindicate unor anumite categorii. Aşa că nu sorbi nici măcar o picătură dacă eşti însărcinată sau hipertensivă. O spun nutriţioniştii şi cardiologii care avertizează că persoanele care suferă de afecţiuni cardiace trebuie să evite băuturile energizante, deoarece acestea accelerează pulsul inimii şi cresc tensiunea arterială.
Inutil să-ţi spun că nici copiii nu au voie să se atingă de el. Ştii doar cum ţopăie ca o minge de cauciuc după ce au mâncat puţină ciocolată. Imaginează-ţi cum ar face după o cutie de băutură energizantă care conţine tot atâta cafeină cât o ceaşcă de cafea.
Lista de efecte negative continuă. S-a demonstrat ştiinţific că pot crea dependenţă de natură psihică. Acum înţelegi de ce nu te puteai dezlipi de cutia de energizant ?
Mai mult, te afectează şi vizibil pentru că au, pe lângă conţinutul de cofeină sintetică, un raport caloric destul de mare. Aşa că, înainte de a bea aşa ceva gândeşte-te câte ore trebuie să stai la sală ca să dai jos ce ai pus cu 0,25 mililitri de energizant. Crezi că merită? Eu zic că nu.
În plus o să prinzi un elan fantastic după ce dai gata o cutie. Atât de departe vei zbura încât nu-ţi vei mai încrucişa drumul cu Moş Ene, riscând să stai întreaga noapte cu ochii pe pereţi numărând oile care decolează peste un gard zburător.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here