Câte ceva despre parfumuri

573

parfum2Ce e bine să faci pentru ca parfumul tău să persiste o zi întreagă? Parfumul e persistent pe pielea hidratată, aşadar aplică-l imediat după ce te-ai dat cu crema de corp. Pentru ca parfumul să reziste până la 24 de ore, pulverizează-l pe păr. Aplicat pe piele, rezistă până la opt ore.

Dacă parfumul tău se simte de la mai puţin de 60 de centimetri (lungimea braţului), deci ai folosit prea mult! Pulverizează doar trei aplicări de la aproximativ 20 centimetri distanţă.

După ce ai pulverizat parfumul la baza palmelor, nu atinge încheieturile, ci lasă esenţa să se evapore!

Dimineaţa este cea mai bună alegere dacă vrei să-ţi cumperi un nou parfum. Simţul olfactiv este mai puternic în zorii zilei şi distinge cel mai bine diferitele arome. Până seara, nasul tău va experimente diferite miresme diferite.

Ţine sticluţele într-un loc răcoros şi întunecat – astfel parfumul poate fi afectat de lumină şi căldură.

Atunci când testezi mai multe nuanţe de parfum, poate fi derutant pentru nasul tău, în alegerea variantei pe care ţi-o doreşti.

Nu alege un parfum atunci când îi poţi distinge doar notele de vârf. Pentru a percepe mai bine aroma, aplică parfumul pe mai multe zone-cheie şi lasă-l câteva minute, apoi adulmecă-l şi convinge-te că şi notele de bază sunt pe placul tău.

Pentru ca aroma parfumului să rămână pe piele pentru mai mult timp, aplică-l numai pe zonele calde, puternic vascularizate: încheieturile mâinilor, zona din spatele urechii, zona din spatele genunchilor, sau cea dintre sâni.

Cristina Răscol

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here