Catalogul, iarăşi în ultima sâmbătă din luna mai în anul 2014

347

Acesta este răspunsul pe care îl dau colegului meu învătător Gheorghe Scurtu care a scris articolul, la ziarul Gorjeanul, cu titlul „Dar, când vom deschide iarăşi catalogul…” unde în fotografia de pe scara Şcolii Pedagogice este una mai veche unde la revederea noastră din ultima sâmbătă din luna mai, din fotografia lui Scurtu nu mai sunt în viaţă colegii noştri Alexandrescu Ion, Dragotă Nicolae, Guran I.Z. Ion, Mihăilescu Titu şi Popică Dumitru.

După absolvirea Şcolii Pedagogice din Târgu-Jiu şi luarea diplomei de învătător în anul 1953 împreună cu distinşii noştri profesori, diriginţi de la clasele A şi B domnii Victor Andriţoiu şi Ion Dragomir, am hotărât să ne revedem din 10 în 10 ani la fosta noastră şcoală, revederi ce au avut loc în anii 1963-1973-1983 şi în anul 1993 nu s-a mai ocupat nimeni de revederea noastră şi nu a mai avut loc.
Pe data de 6 mai în anul 2003 m-am dus la bunul coleg şi prieten Ghiţă Câlniceanu la biroul unde este preşedintele Sindicatului Învăţământ la unele şcoli din Târgu-Jiu şi am hotărât să ne revedem la şcoala noastră după 50 de ani de la absolvirea Şcolii Pedagogice şi Ghiţă să meargă la domnul professor doctor Gheorghe Gorun directorul Colegiului Naţional Spiru Haret în clădirea fostei noastre Şcoli Pedagogice să-i spună de hotărârea noastră şi dânsul ne-a oferit o sală de clăsă unde să ne pregătească masa festivă cu toate că erau liberi sâmbăta.
Intrând în sala de clasă oferită de domnul director Gorun, eu am propus ca să se citească cataloagele claselor A şi B cărora le-am dat şi cele două tabele cu numerele colegilor. Pe Caie Dragotă pentru clasa A şi Ghiţă Câlniceanu pentru clasa B şi-am dat citire colegilor care nu mai sunt în viaţă pentru care am ţitut momentul de reculegere. Cu durere şi regret spun că la revederea de la 60 ani de la absolvire dragul nostru coleg Caie Dragotă nu a mai fost printer noi decedând şi colegii la revederea noastră m-au propus pe mine să citesc catalogul clasei A. În numele colegilor aduc cele mai preţioase mulţumiri domnului profesor doctor Gheorghe Gorun directorul Colegiului Naţional Spiru Haret care în fiecare an la revederile noastre a fost o preţioasă gazdă.
Învăţător Sandu Ciolacu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here