Castraveţi în oţet

317
Ingrediente:
Castraveţi, oţet de 9 grade, sare, zahăr, piper măcinat sau boabe, hrean.
Mod de preparare:
Pentru conservare în oţet, se aleg castraveţi mici.

Lichidul se prepară din 2 părţi apă şi o parte oţet. La 1 l de lichid, se pun 25 g sare şi 10 g zahăr. Se calculează ca lichidul să fie circa jumătate din capacitatea borcanelor. Acesta se fierbe numai 5 minute, cu 1-2 foi de dafin, puţin cimbru, mărar şi frunză de ţelină, apoi se mai lasă să stea 10 minute luat de pe foc, ca să se aromeze bine. Lichidul se toarnă peste castraveţi, după ce s-au pus în fiecare borcan puţin piper măcinat sau boabe şi 2-3 felii de hrean deasupra. Borcanele se umplu până sus şi se leagă imediat, cu celofan dublu. Castraveţii nu vor mai fermenta, însă vor fi acri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here