Castravetele, leguma de bază a verii

476

castraveteIdeal în meniurile de vară, castravetele este o legumă uşoară extrem de apreciată în acest sezon datorită conţinutului mare de apă, dar şi a vitaminelor B, C şi a mineralelor – calciu, potasiu, magneziu.

Catravetele poate fi preparat sub diferite forme: salate, simplu, suc etc. Mai mult decât atât, poate fi un aliment medicament pentru tratarea iritaţiilor la nivelul căilor respiratorii, dar şi în calmarea durerilor abdominale. Sucul de castravete este depurativ şi detoxifiant. Deoarece are un gust fad, acesta poate fi amestecat cu morcov, struguri, măr, ţelină.

În afară de proprietăţile curative asupra organismului, castravetele este adesea folosit în cosmetică. Pistruii pot fi îndepărtaţi sau făcuţi mai puţin vizibili dacă de câteva ori pe zi se spală faţa cu suc proaspăt de castravete, dar şi cu tinctură de hrean în oţet. Pentru a preveni apariţia ridurilor se pot pune periodic felii de catravete congelat: în colţurile gurii, în zona ochilor, pe decolteu etc. Dacă în urma expunerii la soare vă apar pete pigmentate, fricţionaţi-vă seara faţa cu o bucată de castravete, apoi ungeţi-vă cu iaurt. Şi nu în ultimul rând, persoanelor care transpiră foarte mult le este recomandat să îşi maseze faţa, zilnic, de câteva ori, cu o bucată de castravete proaspăt.

Daniela Scafeş

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here