Câştigătoarele competiţiei „Şcoala Europeană”, premiate de Ponta şi Pricopie

627

Prim-ministrul Victor Ponta şi ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, au premiat marţi, la sediul Guvernului României, 65 de unităţi de învăţământ, câştigătoare ale competiţiei „Şcoala Europeană” 2014. Printre cele 65 de unităţi de învăţământ premiate se numără două şcoli gimnaziale şi un liceu din judeţul Gorj.

La eveniment au participat şi Angela Filote, şefa Reprezentanţei Delegaţiei Comisiei Europene în România, președinţii Comisiilor parlamentare de Învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, Ecaterina Andronescu și Angel Tîlvar, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, elevii, profesorii, directorii şi coordonatorii de proiecte din şcolile care au primit distincţia. Reprezentanţii unităţilor de învăţământ preuniversitar premiate au primit o diplomă şi o plachetă, precum şi un premiu de 5.000 lei, sumă care va fi utilizată pentru dotarea şcolilor cu materiale necesare bunei desfăşurări a activităţii didactice. În cadrul celei de-a XI-a ediţii a competiţiei pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” s-au înscris 117 unităţi de învăţământ din 35 de judeţe şi din municipiul Bucureşti. La competiţie au participat şi cinci unităţi de învăţământ din judeţul Gorj însă printre câştigători s-au numărat doar trei: Colegiul Tehnic Nr. 2, Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu” şi Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu.
Victor-PontaCompetiţia „Şcoala Europeană” se adresează unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Pentru stabilirea câştigătorilor sunt evaluate criterii precum calitatea şi coerenţa managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, dar şi impactul pe care activităţile derulate în proiectele europene le-au avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.
Competiţia „Şcoala Europeană” a fost lansată de MEN, în 2004, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană. Competiţia este recunoscută de instituţiile europene ca un bun exemplu de susţinere şi valorizare a parteneriatelor şcolare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. La cele 11 ediţii anterioare (2004-2014) au participat 1.562 de unităţi de învăţământ din toate judeţele ţării. Dintre acestea, 376 au primit certificatul şi trofeul „Şcoala Europeană”. Odată obţinut, certificatul este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a-şi reconfirma titlul.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here