Castanele, recomandate în dietă

457

castaneIndiferent că sunt fierte sau prăjite, castanele sunt delicioase pentru gurmanzi şi nu numai. Au calităţi curative şi vin în ajutorul persoanelor cu probleme de inimă, celor anemici, dar şi pentru cei care suferă de boli ale stomacului.

Vindecă tusea

Venirea toamnei face ca afecţiunile respiratorii să ne atace. Castanele pot fi un aliat de nădejde în tratarea afecţiunilor respiratorii, precum tusea convulsivă.

Tratează acneea

Castanele nu sunt doar comestibile, ele folosindu-se şi extern. Dacă prezentaţi acnee, folosiţi o combinaţie de miere şi miezul castanelor şi aplicaţi pe faţă, fiind o veritabilă mască revigorantă. Aceasta are acţiune antiinflamatorie şi reduce sebumul.

Remediu pentru varice

Substanţele conţinute de castane refac găurile microscopice din vasele de sânge şi din cele capilare şi le conferă o elasticitate mai bună. Tinctura de castane este bună pentru varice.

O digestie mai bună

Castanele conţin fibre, deci persoanele care au probleme de digestie, sau cei care vor să îşi întărească musculatura şi organismul ar trebui să nu le evite.

Pentru tratarea bolilor digestive se recomandă seminţele, dar şi infuzia din frunze pentru efectul astringent şi bactericid.

Castanele coapte, la fel de bune

Castanele conţin foarte puţin colesterol, sodiu, dar în schimb sunt o sursă importantă de fibre dietetice.

De aceea, sunt varianta ideală pentru cei care vor să-şi menţină silueta şi pentru cei care suferă de inimă.

Piureul din castane se află printre puţinele produse, prelucrate termic, care îşi menţin aproape în totalitate vitaminele fructului proaspăt.

Datorită aportului mare de vitamine şi minerale, acesta este un întăritor natural extrem de puternic, fiind foarte bun pentru persoanele aflate în convalescenţă, în creştere, pentru sportivi, copii şi bătrâni, dar şi pentru cei care sunt anemici sau astenici.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here