Caşcavalul, un aliment care nu lipseşte de pe mesele noastre

669
cascaval2Caşcavalul este unul dintre alimentele noastre preferate, acesta făcând parte din dieta zilnică a majorităţii familiilor din întreaga lume. Unele persoane evită să consume caşcaval din cauză că acesta este recunoscut pentru conţinutul mare de grăsimi saturate, cauzând astfel creşterea colesterolului şi alte probleme nedorite de sănătate.

În acelaşi timp specialiştii recomandă consumul de caşcaval în cantităţi moderate, deoarece consumat astfel nu provoacă probleme de sănătate.

Dacă ne referim la beneficiile caşcavalului asupra organismului putem menţiona rolul pe care îl are acesta în sănătatea şi întărirea dinţilor şi a sistemului osos. Bogat în substanţe precum calciu, fosfor, zinc, vitamina B, caşcavalul are un rol important în formarea oaselor şi smalţului dinţilor. Consumul regulat, dar moderat de caşcaval ajută la prevenirea apariţiei osteoporozei, afecţiune a sănătăţii ce apare în general în viaţa femeilor ce au depăşit 50 de ani. Alte beneficii ale caşcavalului ar fi reducerea riscului apariţiei hipertensiunii şi bolilor de inimă, stimulează formarea sângelui şi ajută la absorbţia nutrienţilor.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here