“Casa Verde” s-a încheiat la Gorj cu 226 de dosare depuse

492

Programul “Casa Verde Clasic” s-a derulat timp de trei zile şi jumătate în judeţul Gorj, după ce în primele două zile fondurile destinate acestui program se epuizaseră.

Depunerea dosarelor pe Programul “Casa Verde Clasic” s-a încheiat joi, la orele prânzului, la nivelul judeţului Gorj. Dacă dosarele s-ar fi plafonat la suma alocată iniţial de Administraţia Fondului de Mediu (AFM), în primele două zile ale acestei săptămâni fondurile se epuizaseră. Potrivit lui Nicolae Giorgi, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj, judeţul nostru a primit o suplimentare pe “Casa Verde” de câteva zeci de dosare. “Astăzi (n.r. ieri) s-a încheiat primirea dosarelor şi înregistrarea acestora în sistem. În primele trei zile de la lansarea sesiunii, la APM Gorj au fost înregistrate 194 de dosare. Plafonul alocat iniţial era suficient doar pentru înregistrarea a 160 de dosare, însă AFM ne-a suplimentat cu fondurile pentru încă 66 de dosare. Astăzi (n.r. ieri), la orele prânzului, plafonul alocat județului Gorj a fost epuizat. Numărul total de dosare înregistrate la APM Gorj cu tot cu suplimentarea bugetului a fost de 226. Vineri, expediem situaţia către Administraţia Fondului de Mediu”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.
Plafonul iniţial alocat judeţului nostru a fost de 1.018.567 de lei. Prin Programul “Casa Verde” populaţia şi persoanele juridice pot beneficia de finanţare prin Administraţia Fondului pentru Mediu pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă. Echipamentele finanţate pentru populaţie prin Casa Verde sunt panourile solare şi pompele de căldură, cuantumul finanţării nerambursabile prin AFM fiind în funcţie de tipul instalaţiei, astfel: până la 3.000 de lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 de lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate; până la 8.000 de lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here