Casa Verde a adunat 273 de dosare la Gorj

375

panouri_solareAgenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj mai are fonduri pentru aprobarea a încă 47 de dosare din cadrul Programului Guvernamental „Casa Verde” pentru persoanele fizice. Numărul maxim de dosare ce poate fi primit la Gorj este de 320.

Gorjenii mai pot aplica pentru finanţare la montarea sistemelor de încălzire cu energie solară până la terminarea fondurilor alocate judeţului nostru, de aproape două milioane de lei. Majoritatea celor care au venit cu dosare la APM Gorj au optat pentru montarea de panouri solare, pentru care statul acordă un sprijin de 6.000 de lei pe persoană fizică.

„La debutul programului, judeţului nostru i s-a alocat suma de aproape două milioane de lei, iar până acum valoarea celor 273 de dosare primite este de un milion şase sute treizeci şi cinci de mii de lei.

Până acum, cei de la Bucureşti, de la Administraţia Fondului de Mediu, au aprobat spre finanţare un număr de 189 de dosare din Gorj. Cu 153 de beneficiari din judeţ deja am semnat contractele de finanţare, iar alţi 30 îi aşteptăm la sediu să le semnăm”, a declarat Cristina Merfu, purtător de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj.

Reprezentanta APM Gorj a precizat că şi decontările pentru beneficiarii gorjeni au debutat. Primii din serie sunt un număr de 53 de persoane care şi-au primit fiecare cei 6.000 de lei alocaţi de Guvern pentru montarea panourilor solare.

Potrivit conducerii APM Gorj, din fondurile totale alocate judeţului nostru, pot fi finanţate un număr de aproape 320 de dosare pentru Programul Casa Verde destinat persoanelor fizice. Conform legislaţiei Programului „Casa Verde”, decontarea gorjenilor care şi-au montat panouri solare se face după încheierea lucrării, iar banii vin direct de la Administraţia Fondului pentru Mediu în conturile beneficiarilor, fără a mai trece prin instituţia intermediară, respectiv APM Gorj.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here