Casa de Cultură Târgu-Jiu, în mâinile Consiliului Judeţean Gorj şi a Primăriei municipale

338

Casa de Cultură a Sindicatelor Târgu-Jiu intră în administrarea Consiliului Judeţean Gorj şi a Primăriei Târgu-Jiu. Imobilul va fi de acum încolo sub aripa autorităţilor judeţene şi locale, clădirea fiind preluată cu titlu gratuit de la Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România.


Decizia privind preluarea instituţiei a fost luată în şedinţa de Consiliu Judeţean de vineri, atunci când consilierii judeţeni au votat adoptarea hotărârii privind asocierea judeţului Gorj cu municipiul Târgu –Jiu în vederea preluării în administrare a imobilului “Casa de Cultură a Sindicatelor Târgu-Jiu”. Scopul acordului de asociere îl constituie: dezvoltarea activităţilor artistice, culturale, educative şi exploatarea cât mai eficientă a imobilului prin crearea condiţiilor financiare şi juridice pentru asigurarea întreţinerii corespunzătoare.
Clădirea nu se află în cele mai bune condiţii ea având nevoie de multe reparaţii. De asemenea, în prezent, instituţia are o datorie de aproximativ două miliarde de lei vechi la Direcţia de Finanţe Publice, la Primăria Târgu-Jiu şi la alţi prestatori de servicii.

Călinoiu porneşte încălzirea
Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, susţine că prima măsură pe care o va lua după preluare, va fi aceea de repornire a încălzirii Casei de Cultură. “O să vă prezint foarte clar, preluarea în administrare, un grafic de funcţionare, regulamentul de funcţionare, la lucrul acesta mă pricep. Vom avea un grafic concret iar într-o săptămână, foarte rapid vom avea şi căldură. Nu o să stăm să întocmim documente, va primi această sarcină, în acest sens, «Doina Gorjului» care, de altfel, se află în clădire. O să luăm legătura cu un agent autorizat pentru verificare a instalaţiei. Este centrală nouă acolo din câte am înţeles, nu funcţionează pentru că nu aveau posibilitate să facă o verificare tehnică, să fie autorizată de către ISCIR”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here