Cărţi în limba franceză, la Biblioteca Judeţeană Gorj

422
biblioteca (3)O donaţie de carte primită din partea unei fundaţii din Franţa va ajunge săptămâna viitoare la sediul Bibliotecii Judeţene Gorj. Pentru aceste volume va fi aranjat un spaţiu special. Este vorba despre cărţi de literatură franceză, dicţionare, lucrări de referinţă etc.

Cele peste 2500 de volume sunt oferite de către fundaţia Biblioteques Mediateques Francophones din oraşul francez Libourne şi este vorba despre literatura franceză, dicţionare, lucrări de referinţă etc. Volumele care vor ajunge săptămâna viitoare în Gorj provin de la donatori voluntari din Franţa, fundaţia reuşind să strângă nu mai puţin de 2 600 de cărţi care cântăresc aproape o tonă. Coletele vor pleca din Franţa pe data de 9 aprilie şi vor ajunge la Târgu-Jiu până cel târziu pe data de 17 aprilie.
Biblioteca în limba franceză, o alegere oportună
Secţia în limba franceză de la Biblioteca Judeţeană va fi inaugurată, cel mai probabil, în data de 10 mai. Astfel de biblioteci în limba franceză, prin intermediul aceleiaşi fundaţii, mai sunt şi în alte bibliotecacâteva oraşe din ţară, cum ar fi Petroşani, Târgovişte, Tulcea ş.a., fiind vorba despre instituţii care au primit donaţii de carte la fel de consistente. „Este importantă pentru noi această donaţie, este vorba despre o sumă de bani şi este vorba şi despre oportunitatea realizării unei astfel de secţii”, a spus Alexandra Andrei, directorul Bibliotecii Judeţene Gorj. Aceasta crede că era nevoie de o astfel de secţie cu atât mai mult cu cât limba franceză este studiată în unităţile de învăţământ atât universitar cât şi preuniversitar din judeţul nostru.
„Victor Hugo” – patronul spiritual
Secţia va fi organizată la parterul clădirii, în locul departamentului de informare bibliografică, ce va fi mutat la sala de lectură. Pentru acest lucru vor fi aduse şi rafturi noi în aşa fel încât spaţiul, care este destul de mic, să poată adăposti toate aceste volume. Singura condiţie pentru această donaţie este aceea ca secţia respectivă să poarte numele unui scriitor francez, probabil Victor Hugo. „Fundaţia franceză ne-a lăsat dreptul de a stabili felul în care să se numească această secţie. Noi am avansat propunerea de a se numi Victor Hugo. Ne-am gândit că este reprezentativă pentru ei şi pentru ceea ce trebuie să fie o bibliotecă”, a mai spus Andrei.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here