Cartea săptămânii – Viaţa amoroasă

515
carteaSoţul o iubeşte necondiţionat, ”pentru totdeauna” – după cum i-ar fi cerut chiar ea să promită încă din ajunul căsătoriei lor; nu o neglijează în favoarea profesiei, căminul le e cald şi aproape fericit, deşi pluteşte în atmosfera lui apăsarea provizoratului, a unei încordate aşteptări pentru acel altceva… Nici unul dintre ei nu ştie ce.
Yaarah a fost dintotdeauna fascinată de Arie, prietenul din tinereţe al tatălui său. În realitate bărbatul nu are nimic care să-l facă interesant, doar un ciudat magnetism sexual, aproape o agresivitate interioara ce o atrag pe Yaarah.

Timp de două săptămâni locuiesc în aceiaşi casă şi îşi trăiesc pasionantele şi violentele întâlniri amoroase. Yaarah se simte în mod surprinzător atrasă de această pasiune carnală care îi dă toată viaţa peste cap, educaţia,cariera şi nu în ultimul rând căsătoria. Ruptura interioară se adânceşte zi de zi, sub acţiunea minciunii şi vinovăţiei, până când Yaarah pierde contactul cu realitatea. Este complet subjugată voinţei lui Arie, obsesiei sexuale care îi invadează gândurile, dar şi trecutului ,căci acest bărbat are acces la secretele tragice ale familiei ei. Această puternică atracţie a Yaarei pentru Arie se aseamănă unei stări de inconştienţă, aproape de limitele nebuniei. Doar trecând prin situaţii limită va reuşi să se elibereze de tot, pentru a se regăsi ca unica protagonistă a vieţii sale, nemaifiind constrânsă să trăiasca viaţa pe care alţii o stabiliseră pentru ea.

Viaţa amoroasă este un roman despre curajul de a renunţa la confortul stabilităţii şi de a te arunca în necunoscut. Este un roman în care descoperi forţa răscolitoare şi implicaţiile dragostei absolute.E o poveste gâfâindă, incomodă, spusă dintr-o suflare şi care imploră din toţi porii ei a fi citită aşa cum e scrisă, fără pauze, cu sufletul la gură,o poveste erotică, ce se învârte în jurul pasiunii bolnave ale Yaarei pentru prietenul tatălui său, mult mai în vârstă decât ea…
Autor: Zeruya Shalev
Editura: Humanitas Fiction
An aparitie: 2009
Numar de pagini: 280
Alexandra APOSTOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here