Cartea săptămânii – Mistere ale istoriei

445
carteIstoria este plină de mistere, de necunoscute, de enigme. De la începutul omenirii, în episoadele confirmate sau în miturile imposibil de verificat, persistă zone de umbră şi evenimente obscure care nu şi-au găsit alte explicaţii decât cele furnizate de versiunea oficială a istoriei şi de cei care o descriu.

William D. Rubinstein( profesor de istorie la University of Wales) se ocupă de şapte dintre cele mai cunoscute şi amplu discutate dileme ale istoriei:
Cine l-a împuşcat pe J.F. Kennedy;
Crimele lui Jack Spintecătorul;
Chestiunea paternităţii operelor lui Shakespeare;
Richard al III-lea şi prinţii din Turn;
Care a fost misiunea lui Rudolf Hess în Scoţia;
Vechiul mister al piramidei lui Keops şi al Sfinxului;
Eventuala căsătorie a lui Iisus şi supravieţuirea Acestuia după Răstignire;
Examinând cu obiectivitate fiecare dintre aceste subiecte, dovezile existente referitoare la ele, precum şi numeroasele şi diversele teorii avansate de către istorici, profesorul Rubinstein ajunge la concluzii neaşteptate şi face descoperiri surprinzătoare. Teorii care par bine documentate, unele detalii care te iau prin surprindere, referiri la multe cărţi şi, părerea personală a autorului. Toate au însă un singur defect.
Anume că misterele vor rămâne până la urmă tot mistere…
Prin urmare, dacă vreţi să aflaţi nişte teorii interesante şi să vă petreceţi timpul citind despre iţele încurcate ale istoriei, genul acesta de cărţi sunt potrivite. Însă nu vă aşteptaţi să aflaţi Adevărul.
Alexandra Apostol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here