Cartea săptămânii – În sfârşit, adevărul…

389
carte„În sfârşit, adevărul…” este un volum de o însemnătate revelatoare în peisajul românesc al cărţii de istorie şi reuneşte cinci interviuri pe care Generalul Victor Atanasie Stănculescu i le-a acordat istoricului Alex Mihai Stoenescu (primul în 2004, iar următoarele în 2009). Cel de-al cincilea interviu a fost înregistrat pe 30 noiembrie 2009 chiar în Spitalul Penitenciar Jilava, unde este închis Generalul Stănculescu. Protagonistul vorbeşte în această carte despre colaborarea sa cu serviciile secrete britanice şi maghiare, despre faptul că a cunoscut dinainte în detaliu cum a fost planificată în străinătate răsturnarea lui Nicolae Ceauşescu şi distrugerea Securităţii de către Armată, despre cei care au tras în oameni în decembrie 1989 cât şi despre sinuciderea fostului ministru al Apărării -Vasile Milea.

Stănculescu mai susţine că i s-a oferit Puterea însă a refuzat să intre în politică. „Pe două canale, odată în ţară şi unul în afară, serviciile speciale au venit să-mi intermedieze legătura între putere şi întrebarea dacă vrei. Pentru exterior am spus că n-am trei milioane de dolari ca să intru într-o cursă electorală, bani pe care trebuia să-i dau înapoi după ce deveneam preşedinte”, a declarat Generalul.
La 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, cartea propune o incursiune neobişnuită în culisele revoluţiei din 1989 prin ochii unui protagonist care dezvăluie mărturii zguduitoare despre această etapă dureroasă a istoriei noastre recente.
Editura RAO
Autor Alex Mihai Stoenescu,General Atanasie Stănculescu
An apariţie 2009
Număr pagini 224

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here