Cartea săptămânii – Autobiografia lui Moş Crăciun

568
untitled“Aveţi dreptate să credeţi în mine. Ştiu că uneori e greu. Veţi găsi întotdeauna oameni care se vor grăbi să vă spună că nu există Moş Crăciun.”
Anul acesta, Moş Crăciun şi-a creat o nouă imagine: este Sfântul Nicolae, devenit nemuritor datorită faptelor sale bune, şi lucrează la împărţirea darurilor şi asigurarea fericirii copiilor, alături de o echipă forte, alcătuită din diverşi lideri şi minţi luminate ale istoriei – Attila, celebra căpetenie hună; regele Arthur, cel cu Masa Rotundă; Sf. Francisc din Assisi; Leonardo Da Vinci; Benjamin Franklin; Theodore Roosevelt şi alţii, poate mai puţin reprezentativi.

„Acum locuiesc la Polul Nord, dar mi-am început viaţa înconjurat de nisipuri“, aşa îşi începe Moş Crăciun autobiografia. „Unul dintre cele mai triste lucruri legate de viaţa la Polul Nord este că nu mai găsesc brânză de capră. Poate că unii dintre cei care citesc această carte îmi vor lăsa anul următor, de Ajun, un pic de brânză în locul obişnuitelor prăjiturele, care, de altfel, îmi plac foarte mult, mai ales cele de casă, cu ciocolată“, mărturiseşte cel care an de an îi bucură pe copiii lumii cu cele mai dorite cadouri.
Autobiografia lui Moş Crăciun explică miracolele legate de viaţa moşului intr- manieră realistă, cu explicaţii şi fapte istorice, astfel încât Moş Crăciunul lui Jeff Guinn este cel mai aproape de aşteptările copiilor zilei de azi, care, vor o poveste fantastică justificată cu argumente reale.
Autor Jeff Guinn
Editura Nemira
Număr pagini 352
An apariţie 2005
Alexandra APOSTOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here