Cartea Săptămânii

407
untitledDe-a lungul timpului s-au scris multe cărţi despre sărbătoarea Crăciunului şi a lui Moş Crăciun. Chiar dacă nu toate au reuşit să surprindă magia şi frumuseţea celei mai aşteptate sărbători a anului, există unele care au făcut din tema Crăciunului o poveste specială şi magică.

Vă propun ca în luna Decembrie să ( re)citim unele dintre cele mai frumoase poveşti legate de această magică sărbătoare.
Haideţi să fim din nou copii şi să ne bucurăm de poveştile cu fulgi mari de nea, zăpadă multă, clinchet de clopoţei, colinde şi un Moş bătrân, bătrân pe care toţi îl aşteptăm în seara de Ajun să ne pună codouri sub bradul împodobit.
Scrisori de la Moş Crăciun
Autor J. R. R. Tolkien
Editura: Rao Books
An apariţie: 2006
Numar de pagini: 112 pagini
Majoritatea copiilor trimit în fiecare an scrisori către Moş Crăciun, însă foarte puţini au privilegiul să primească scrisori de la acesta.
Între anii 1920 şi 1943, copiii lui J.R.R.Tolkien au primit de Crăciun cea mai frumoasă şi unică scrisoare, la care speră orice copil – Scrisoarea de la Moş Crăciun.
Frumos ilustrată şi expediată în cele mai inedite moduri, scrisoarea conţinea tot felul de întâmplări năstrusnice ce aveau loc la Polul Nord.
În luna decembrie a fiecărui an, copiii lui Tolkien, aşteptau cu nerăbdare plicurile acoperite de zăpadă purtând timbre de la Polul Nord. Înăuntrul lor descopereau câte o scrisorică având un scris tremurat, însoţită de nişte superbe desene în culori sau, uneori, doar de nişte schiţe.
Fiecare scrisoare reprezintă o poveste, iar pe măsură ce anii trec şi copiii cresc, aceasta devine tot mai complicată şi mai ,,literară,,. În acest fel, aflăm cum au fugit toţi renii împânzind întregul Pol Nord, cum Ursul-Polar s-a căţărat pe vârful Polului ca să caute gluga moşului, dar Polul s-a rupt la mijloc şi a căzut pe acoperişul casei lui Mos Crăciun, aterizând direct în sufrageria moşului, cum s-a sfărâmat Luna în patru bucăţi, stelele desprinzându-se de la locul lor, Omul-din-Lună căzând în grădina din spatele casei lui Moş Crăciun.
Nici un cititor, fie el tânăr sau bătrân, nu poate rezista farmecului cu care aceste „autentice“ SCRISORI DE LA MOŞ CRĂCIUN îl învăluie.
Alexandra APOSTOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here