Carne de tun pentru campioni?

526

Pandurii merge în Ghencea cu gândul de a profita de relaxarea din tabăra stelistă și a mai șterge din imaginea proastă lăsată de evoluțiile mai mult decât modeste din această primăvară.

Trupa lui Grigoraș este prima care dă piept cu noua campioană a României după ce aceasta și-a câștigat matematic titlul pentru acest sezon. Urmare a victoriei din etapa trecută, când Steaua s-a impus la Cluj în fața “șepcilor roșii”, Laurențiu Reghecampf a decis ca în meciul cu Pandurii să-și odihnească o parte din piesele grele, așa că în această seară am putea vedea pe teren o echipă experimentală a noii campioane. Chiar și în aceste condiții, Grigoraș spune că nu crede că Steaua va avea o altfel de atitudine și că și având în teren rezerve sau jucători foarte tineri, campionii vor dori să-și onoreze titlul deja cucerit cu o nouă victorie. Mai mult decât atât, Grigoraș spune că Steaua va urmări să-și mențină jucătorii în priză pentru finala Cupei României, unde o va întâlni pe Astra: “Nu cred că Steaua se va distra. Eu cred că sunt jucători profesioniști, chiar dacă au câștigat matematic titlul vor încerca să nu-și iasă din ritm pentru că mai au finala cupei, mai e un trofeu în joc și sunt convins că vor face tot posibilul să rămână la un nivel înalt”, a declarat antrenorul Pandurilor.

Fără mari pretenții
Pentru prima dată după mulți ani, Pandurii merge într-o deplasare la Steaua gândindu-se mai mult la a nu se face de râs decât la obținerea unui rezultat pozitiv. Descurajat de rezultatele obținute de echipa gorjeană în ultima vreme, Grigoraș nu afișează o stare de optimism, din contră, pare a se teme de un nou eșec: “Ce ne așteaptă pe noi luni? Ne va aștepta o partidă mai mult decât grea. Dacă ne-am chinuit cu Timișoara, cu Viitorul și alte echipe care au venit aici, va fi foarte, foarte greu cu Steaua… Lupta va fi dură și sper că vom reuși cât de cât să ne ridicăm la nivelul adversarului”, a declarat Grigoraș după ce echipa sa a fost egala Viitorului la Târgu Jiu.

Fără public
Unul dintre puținele avantaje pe care Pandurii le are în disputa din Ghencea contra Stelei este faptul că bucureștenii vor fi lipsiți de aportul publicului din tribune. Pandurilor le-ar fi fost mult mai greu, infernal chiar, să joace cu tribunele pline în Ghencea în fața unei echipe ce ar fi sărbătorit astfel împreună cu suporterii cucerirea unui nou titlu în Liga 1.
Pandurii a mai disputat meciuri contra Stelei în care echipa din Ghencea se afla în stare de suspendare, iar gorjenii au reușit să se impună. Este vorba de o partidă pe care Steaua a disputat-o la Ploiești, pe stadionul Astrei. Pandurii s-a impus atunci cu 2-1, pe banca gorjenilor se afla tot Petre Grigoraș, însă partida a rămas în memoria colectivă prin accidentarea groaznică provocată de Gardoș lui Cosmin Băcilă, jucător care după acea fractură de tibie și peroneu nu a mai reușit să revină la forma avută anterior.

Steaua București – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Ghencea”, București, ora 21:00
Televizare: Digi Sport
Echipe probabile:
Steaua: Niță – Georgevski, Rîpă, Varela, Pîrvulescu – Filip, Răduț – Stanciu, Keșeru, Iancu – Piovacari. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Pandurii: Mingote – Pleașcă, Erico, Bratu, Momcilovic – Anton, Breeveld, Nistor – dos Santos, Matulevicius, Nicoară. Antrenor: Petre Grigoraș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here