Carne de cal în galantare – Consumatorii din Tg-Jiu, păcăliți la etichetă

391

carneInspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Protecţia Alimentelor Gorj au aplicat două amenzi pentru comercializarea cărnii prin substituirea speciei de animale de la care provine.

Două magazine din Târgu-Jiu vindeau carne de cal în loc de carne tocată de vită, ambii comercianţi alegându-se cu sancţiuni în valoare de 30.000 lei. Aceştia au fost amendaţi nu numai pentru alimentul vândut, ci şi pentru că nu au informat cetăţenii cu privire la marfa expusă spre vânzare.

De asemenea, inspectorii au efectuat în intervalul 12-16 octombrie 80 de controale în unităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. Astfel, inspectorii au verificat 11 unităţi de procesare pâine, specialităţi de panificaţie, patiserie, prăjituri, 62 unităţi de comercializare cu amănuntul şi ridicata a produselor alimentare, o unitate de achiziţie şi prelucrare a ciupercilor din flora spontană, 5 unităţi de alimentaţie publică şi colectivă, precum şi un abator.
După constatarea neregulilor în urma inspecţiilor, reprezentanţii DSVSA Gorj au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în şase unităţi de comercializare cu amănuntul din com. Bengeşti – Ciocadia, Bâlteni, Borăscu şi Cătune, în trei unităţi de alimentaţie publică din comuna Bâlteni şi municipiul Târgu-Jiu, şi un laborator de cofetărie – patiserie din Târgu-Jiu, în valoare totală de 65.600 lei.
Neregulile constatate s-au regăsit în nerespectarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de valorificare, întreţinere şi depozitare a produselor alimentare, în manipularea produselor alimentare fără respectarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, precum şi în comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare sau neaprobate sanitar-veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legislaţiei în vigoare.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here