Carmangerie cu activitatea suspendată

299
carmangerieLa sfârşitul săptămânii trecute, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj au amendat o carmangerie din municipiul Târgu-Jiu pentru absenţa circuitelor funcţionale.

Margareta Călugăru, reprezentant al instituţiei ne-a declarat faptul că locaţia carmangeriei se află în Piaţa Mare din municipiu şi că pe lângă amenda de 600 de lei aplicată, firma a primit şi o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii. “Timp de 10 zile, mai exact până pe data de 16 februarie, carmangeria respectivă nu-şi va mai putea desfăşura activităţile specifice pentru neregulile găsite la faţa locului de către inspectorii sanitar-veterinari”.

De asemenea, în cursul săptămânii trecute două supermarket-uri de pe raza Târgu-Jiului şi trei unităţi de comercializare cu amănuntul au mai fost sancţionate cu suma de 3.000 de lei. “Am aplicat cinci sancţiuni contravenţionale pentru deficienţe privind manipularea produselor alimentare, întreţinerea spaţiilor de depozitare şi desfacere şi etichetarea unor produse preambalate”, ne-a declarat Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj. La această acţiune au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Române.
Totodată, în intervalul 1-7 februarie, inspectorii sanitar-veterinari gorjeni au efectuat un număr de 71 controale în unităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor din Târgu-Jiu, Novaci, Rovinari, Motru, precum şi în comunele Padeş, Aninoasa şi Prigoria. Astfel, reprezentanţii statului în teritoriu au călcat pragul a 18 unităţi de procesare pâine, specialităţi de panificaţie, patiserie şi prăjituri proaspete, o unitate de ambalare, 38 unităţi de comercializare cu amănuntul a produselor alimentare, şase supermarket-uri, trei unităţi de alimentaţie publică, două măcelării, precum şi o carmangerie care nu a fost ocolită de sancţiuni.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here