Cârciumaru i-a dat mână liberă lui Cosmin Popescu, rolul CEx a fost diminuat

523

Într-o ședință care a avut loc, vineri, la sediul PSD Gorj, președintele organizației, senatorul Florin Cârciumaru, a luat taurul de coarne, repunând partidul pe linia democratică. Liderul organizației a întrunit consilierii județeni și pe președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, la discuții legate de viitorul vicepreședinte care, se stabilise inițial, ar fi urmat să fie votat secret în Comitetul Executiv al PSD Gorj, lucru nestatutar de altfel. În cadrul ședinței, Cârciumaru i-a dat posibilitatea lui Cosmin Popescu să propună viitorul vicepreședinte al CJ Gorj, deși bătălia în spațiul public să dădea deja între Gheorghe Milosteanu, Mihai Prunariu și Ion Gruescu, reintrat vineri în competiție. Numele consilierului rostit de Cosmin Popescu a șocat audiența, acesta preferându-l pentru postul vacant pe profesorul Gheorghe Nichifor, directorul Colegiului Național “Ecaterina Teodoroiu”, care, surprins de propunere, a cerut un timp de gândire. Decizia lui Cosmin Popescu a fost una care nu lasă loc de interpretări, asta în timp ce libertatea oferită de senatorul Cârciumaru președintelui Consiliului Județean Gorj denotă inteligență și abilitate politică. În ce îl privește pe Nichifor, acesta va accepta cu siguranță postul și invitația ce i-a fost făcută de fostul său elev.

Reamintim că, Gorjeanul a criticat recent bătălia publică din PSD Gorj pentru postul de vicepreședinte și uzitarea CEx, nestatutară de altfel,în stabilirea candidatului pentru funcția lăsată vacantă prin promovarea lui Ciprian Florescu. Ciolaniada din PSD Gorj oferea o imagine negativă pentru partidul intrat deja în precampanie pentru alegerile parlamentare și permitea împărțirea organizației de către taberele care deja se pregătesc pentru bătălia privind șefia filialei județene, din primăvară. Cârciumaru a realizat, cu siguranță, că o bătălie internă pentru un post nu favorizează acum nici competiția pentru parțialele din 11 iunie și nici poziția sa, decizia luată, vineri, fiind una corectă politic. CEx va lua doar cunoștință de propunerea acceptată de consilierii județeni și nu va mai decide, prin vot secret, candidatul. Subliniem că din CEx nu fac parte cel puțin trei dintre actualii consilieri județeni ai PSD Gorj.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Acest Nichifor, dupa ce a distrus performanta la CET, acum va distruge si judetul Gorj.Este un carierist, iar ca om, un zero barat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here