Cărbunele CEO, vândut la târg

547

Primarul oraşului minier Berbeşti, Vintilă Chelcea, a solicitat conducerii Exploatării Miniere, trecută de scurt timp de la Complexul Energetic Oltenia la CET Govora, organizarea unui târg de cărbune pentru comercializarea directă către cetăţeni a acestui produs. Edilul susţine că vrea să vândă cărbunele deţinut anterior de CEO de teama hoţilor, menţionând că a făcut o propunere similară şi conducerii structurii din Gorj, dar ea nu a fost acceptată.

“Principala consecinţă a acestui târg, sau să-i spunem beneficiul acestei platforme de vânzare directă către populaţie, ar fi stoparea unui fenomen care s-a dezvoltat foarte mult aici în zonă. Mă refer la furtul de cărbune, există o întreagă reţea de astfel de hoţi de cărbune, nu vreau să spun ce am auzit, dar am înţeles că se fură direct din spaţiile de stocare, din vagoane. Sau este şi alt aspect, sunt companii care cumpără cărbune de la Exploatarea Minieră pe care îl revând cu alt preţ. Deci toate acestea s-ar putea elimina dacă am ajunge noi şi Exploatarea Minieră la un acord pe această temă”, a declarat Vintilă Chelcea.
Edilul spune că această variantă a înaintat-o anii anteriori conducerii CE Oltenia şi speră ca acum, de când Exploatările Miniere de la Berbeşti au fost preluate de CET Govora, acest proiect să poată deveni realitate. “Însă pot spune că şi de când a fost înfiinţată o secţie de jandarmi în urmă cu o lună aici în oraş, hoţii de cărbune s-au împuţinat”, a mai adăugat edilul din Berbeşti.
În ultimii trei ani, IPJ Vâlcea a reuşit să destructureze mai multe bande de hoţi care furau cărbune din depozitele Exploatării Miniere sau direct din garniturile de tren.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here