”Caravana prevenirii criminalității”, la Țânțăreni

452

Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de agenții Serviciului Rutier, luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale și reprezentanți ai Secției 6 de Poliție Rurală Târgu-Cărbuneşti au organizat, luni, ”Caravana prevenirii criminalității”, în comuna Țânțăreni. Oamenii legii au desfășurat o serie de activități în mediul rural, pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, a infracţiunilor contra patrimoniului şi a violenţei în familie, dar şi pentru diminuarea riscului victimal în rândul căruţaşilor, bicicliștilor şi pietonilor.


”În cadrul programului de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorului au fost organizate întâlniri cu elevii şi cadrele didactice de la Școlile Gimnaziale Țânțăreni și Florești, privind formarea comportamentului copiilor în școală, familie și societate, pentru a nu comite fapte ce contravin normelor de conduită socială, dar și pentru prevenirea victimizării acestora. Totodată, au fost prezentate elevilor autospecialele și tehnica din dotarea Poliției Române, precum și aspecte privind profesia de polițist, beneficiari ai activităților fiind aproximativ 150 de persoane – elevi și cadre didactice.
De asemenea, în cadrul planului de măsuri pentru prevenirea infracțiunilor de furt din locuințe prin metoda «Împrietenirii cu victima» au fost purtate discuţii cu cetăţenii comunei Ţânţăreni şi au fost distruibuite flyere cu recomandări preventive”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În cadrul Programului de prevenire a violenţei în familie au fost purtate discuţii cu 42 de persoane de pe raza satului Ţânţăreni, cu privire la măsurile de autoprotecţie pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale acestui gen de fapte, dar şi despre măsurile care pot fi dispuse de instanţa de judecată faţă de agresor prin emiterea unui ordin de protecţie.

”Având în vedere faptul că siguranţa cetăţeanului constituie o prioritate a poliţiştilor gorjeni şi sub aspectul prevenirii accidentelor, ca urmare a nerespectării normelor rutiere de către căruţaşi şi biciclişti, a fost organizată o întâlnire cu deţinătorii de atelaje de pe raza comunei Ţânţăreni, ocazie cu care le-au fost prelucrate obligaţiile pe care le au atunci când se deplasează pe drumul public. De asemenea, au fost purtate discuţii cu bicicliştii identificaţi pe raza comunei Ţânţăreni, ocazie cu care au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor rutiere pentru a nu deveni victime, fiind distribuite veste reflectorizante, atât căruţaşilor, cât şi bicicliştilor, pentru a fi folosite când se deplasează pe drumul public”, au mai precizat reprezentanții IPJ Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here