Caravana Docuart revine la Târgu-Jiu!

564

Două caravane Docuart vor poposi la Târgu Jiu în acest an! În ceea ce priveşte prima Caravană cinematografică, aceasta va fi găzduită de municipiul Târgu-Jiu începând cu data de 22 martie. Este vorba de cea de-a treia ediţie a Caravanei Docuart care prezintă filme documentare.
Ajunsă la cea de-a treia ediţie manifestarea va propune publicului de la Târgu-Jiu filme documentare premiate în 2017.
Intrarea la proiecţii va fi liberă. Acestea vor fi susţinute în aula Facultăţii de Inginerie de pe Calea Eroilor, din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi”, instituţia de învăţământ superior fiind partener în acest sens.
De asemenea, în această vară, cea de-a doua Caravană Docuart va ajunge la Târgu-Jiu, evenimentul urmând a fi dedicat în totalitate sculptorului Constantin Brâncuşi.
Manifestarea va avea loc în Parcul Coloanei Infinitului unde vor avea loc proiecţii de filme documentare despre viaţa şi opera marelui Constantin Brâncuşi, realizate de profesionişti din ţară şi din străinătate.
Proiectul este organizat de Asociaţia culturală pentru film documentar românesc Docuart şi reprezintă o extensie a festivalului de film Bucureşti Docuart Fest. Caravana Docuart este co-finanţată de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) şi Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here