Caragea, la judecată cu un europarlamentar! Cere daune de 100.000 de euro!

1395

Scurta aventură a lui Viorel Caragea prin Uniunea Salvați România pare să se încheie cu un proces pe care acesta l-a intentat europarlamentarului Clotilde Armand, cea care nu a văzut cu ochi buni înscrierea acestuia în rândurile USR. După criticile pe care le-a primit din partea acesteia, fostul șef al IPJ Gorj s-a și retras din primul partid în care dorea să fie membru după ieșirea la pensie, iar, ieri, a depus o plângere la instanță prin care cere daune morale de 100.000 de euro. Banii ar urma să fie donați direct către spitalul de psihiatrie de la Turceni, lucru pe care fostul comandant l-a menționat expres în plângerea adresată Judecătoriei Târgu-Jiu. Suma reprezintă prejudiciul de imagine pe care Caragea consideră că l-a suferit în urma afirmațiilor făcute de cea cu care ar fi trebuit să fie coleg în USR. „Acuzat de hărțuire sexuală și trafic de influență”, așa a ripostat europarlamentarul când a aflat că Viorel Caragea a ales să fie membru USR, la care se adaugă „acest personaj nu are ce căuta în USR”. „El are o pensie specială de 2100 de euro pe lună. Poate colegii mei din Parlament vor rezolva și chestiunea aceasta d-le Caragea” este o altă afirmație pentru care fostul comandant a acționat-o în instanță pe Clotilde Armand. El menționează în plângerea de la judecătorie că pensia sa nu este una specială, ci de serviciu, militară. Fostul inspector șef apreciază că i-a fost îngrădit dreptul de a se asocia într-un partid politic, în USR fiind membru în prezent și Mihai Birău, fost șef al Poliției Municipale Târgu-Jiu. Caragea se consideră discriminat atâta timp cât un alt membru al USR aflat într-o situație comparabilă cu a sa nu a primit nici un comentariu ostil de la europarlamentar, în timp ce el a avut parte de un adevărat linșaj mediatic generat de precizările făcute de Clotilde Armand.
În prezent, fostul comandant se judecă pentru „pretenții” și cu fostul deputat liberal Vasile Popeangă. Într-o emisiune radio de anul trecut, Popeangă nu a ezitat să i se adreseze lui Caragea cu apelativul „milițianule”, procesul dintre cei doi urmând să înceapă luna viitoare la Judecătoria Târgu-Jiu.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

  1. Stimați tovarăși, numitul caragea nu a fost niciodată comandant; poate de atelaj. Chiar dacă îi plăcea foarte tare apelativul, caragea avea funcția de șef. Atât!. Comandanți au fost cei de dinaintea demilitarizării. Ori nu știați, ori sunteți atenți cu onorabilitatea celui mai bine calificat comandant avansat din cel mai mic grad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here