Cantine din Târgu-Jiu şi Săcelu, amendate pentru că funcţionau ilegal

519

În cursul ultimei săptămâni, echipele Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat inspecţii, controale tematice şi fizice în sectorul alimentar şi al sănătăţii animalelor, în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate pe raza teritorială a mai multor localităţi din judeţ. Controalele au fost demarate în vederea verificării conformităţii cu cerinţele legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, în toate etapele de recepţie, manipulare, depozitare, prelucrare primară, preparare, procesare, desfacere, transport şi valorificare a produselor alimentare, precum şi în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor.
“În timpul controalelor organizate în această perioadă au fost constatate abateri de la respectarea legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost sancţionate prin aplicarea a trei sancţiuni contravenţionale în cuantum de 6.000 de lei, conform HG 924/2005 cu modificările şi completările ulterioare: două amenzi în cuantum de 4.000 de lei în două cantine din Târgu-Jiu şi Săcelu pentru funcţionarea fără documente de înregistrare sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor; o amendă de 2.000 de lei, aplicată într-o unitate de comerţ cu amănuntul din satul Peşteana-Jiu pentru funcţionarea fără document de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor”, se arată în informarea transmisă de conducerea DSVSA Gorj.
I.M.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine! Felicitări! Dat cum se face că toată vara, la Săcelu, mâncarea oferită in incită stațiunii, la intrare, a fost expusă în aer liber, la temperaturi de 40 de grade? În fiecare zi…era o sursă indubitabilă de infecții, de toate tipurile. Si…Si trecut si inspectorii Dsvsa. Firma care a expus era, oare, Axa? Da’ inspectorul Dsvsa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here