Cântec de lebădă?

472

Energia joacă în această seară un nou meci european. Probabil ultimul. Echipa gorjeană a rămas fără jucătorii de bază, chiar și căpitanul a plecat, n-a rămas nici antrenorul proaspăt adus, dar nu vrea să se facă de râs și va căuta să joace baschet contra celor de la Khimik, marea favorită la calificarea în sferturi.

FIBA Europe Cup a fost competiția în care Energia a căutat și în mare parte a și reușit să onoreze cum se cuvine bronzul obținut în urmă cu un an în EuroChallenge. Totul a ieșit de minune până la primul joc din seria cu Khimik Yuzhne, dar după acea victorie care părea să deschidă calea spre sferturi a venit lovitura de grație. Jucătorii n-au mai dorit să accepte situația restanțelor care se adunau la salarii și totul s-a năruit ca într-un joc de domino. În campionat se discută acum de salvarea de la retrogradare, iar o calificare în faza următoare a Europe Cup nu ar fi doar o minune, ci și o năpastă…

Onorabil, cuvântul de ordine
Rămas să conducă echipa Energiei după plecarea lui Șapera, așa cum o făcuse și după dezertarea lui Constantinides, Diamantakos nu se gândește la calificare, ci la un mod în care echipa gorjeană să termine competiția cu fruntea sus: „Avem un meci care în condiții normale ar fi fost un meci decisiv pentru calificarea în faza următoare. Din păcate, șansele noastre sunt foarte mici, trebuie să recunoaștem. Totuși, și la meciul cu Khimik, mai ales că reprezentăm nu doar orașul și culorile clubului, ci și baschetul românesc, vrem să jucăm cât mai bine și să terminăm parcursul din FIBA Europe Cup onorabil”, a declarat cel care a rămas ca principal pe banca Energiei. Diamantakos este sigur că în condiții normale, Energia ar fi fost la doar un pas de un nou turneu Final Four: „Consider, cu toate că rezultatul aparține mai multor oameni, că parcursul de anul acesta al Energiei a fost unul prin care echipa și-a onorat blazonul. Anul trecut am fost pe Pandurii Târgu Jiu, acum am reușit să ajungem în Top 16 și dacă condițiile erau cu totul diferite, eu sunt convins că ne-am fi calificat în sferturile de finală și acolo orice era posibil. Din păcate, s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat, lucruri care nu depind de noi… Noi ne vom pregăti și vom încerca să punem capăt prezenței noastre în FIBA Europe Cup cât mai onorabil”, a mai declarat tehnicianul elen. Chiar și în condițiile în care Energia va părăsi competiția, dublarea performanței de anul trecut cu rezultatele din acest sezon este considerată, în sine, o nouă performanță: „În sport orice este posibil, dar trebuie să fim și realiști. Eu aș dori să nu uităm că este o performanță foarte mare ca în al doilea an consecutiv Energia să aibe prezența pe care a avut-o în competiția europeană”, a concluzionat Diamantakos.
Meciul în care Energia își va încheia, cel mai probabil, evoluțiile din acest sezon al Europe Cup, cel cu Khimik Yuzhne, este programat a se disputa în această seară, la Pitești, cu începere de la ora 19.00, și poate fi urmărit în direct pe Digi Sport 4.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here