Candidat ALDE Gorj, respins la selecția de dosare pentru postul de director executiv al Medserv Min

724

Eftemie Popescu, fostul purtător de cuvânt al ALDE Gorj, în prezent membru al organizației și consilier local ALDE la Bumbești-Jiu, a fost respins la prima etapă a concursului pentru postul vacant de director executiv al Medserv Min, subunitate a Complexului Energetic Oltenia. Candidatul a primit vestea proastă, pe e-mail, la finalul săptămânii, motivată prin faptul că ar fi avut dosarul de concurs incomplet. Aceasta ar fi însă a doua lovitură politică primită de Eftemie Popescu, care a mai fost, timp de o zi, director al Medserv Min, cu susținere ALDE. În cursă a rămas, în schimb, un alt coleg de partid, Ion Cojocaru, consilier local la Motru.

Până vineri, 1 septembrie, șase persoane și-au depus dosarele de candidatură pentru funcția vacantă de director al Medserv Min, în vederea selecției care va avea loc în perioada imediat următoare.
Este vorba despre Marius Vlaicu de la PSD, despre Ion Cojocaru și Eftemie Popescu de la ALDE, despre Dan Viașu-contabilul șef al unității, de Ion Crețan din Turceni și despre Ion Neamțu-fost director la Fibrocim, unitate desprinsă din fostul Lafarge. După numele celor șase, se pare că bătălia pentru post urma să se dea între două partide, PSD, ALDE și administrația CEO, care l-ar prefera, se aude, pe candidatul Neamțu. În mod neașteptat, prima etapă a concursului nu a fost promovată de Eftemie Popescu, deși implicat într-o decepție politică legată de acest post, care a primit pe e-mail, sâmbătă seara, informația că nu a trecut de prima probă de concurs, selecția dosarelor. O informație personală, similară, a primit fiecare candidat, în același timp.

Tenică nu face contestație!
“În opinia mea, cine are dreptul legal și moral să aleagă persoana potrivită pentru această funcție este acționarul majoritar care face selecția respectivă. În contextul în care influențele politice afectează sau nu această unitate, cei care au de pierdut sunt însă salariații Medserv Min, care, pe o piață destul de largă și ofertantă a serviciilor medicale poate avea viitor. Am un gust amar că nu am trecut de această etapă, probabil este și vina mea, deși, la dosar, am avut chiar și recomandări din partea unor persoane cu care am colaborat și m-au susținut în acest demers, urmare a experienței acumulate împreună și a contractelor derulate astfel”, a spus Tenică Popescu. “În opinia mea, nimeni nu pare potrivit pentru această funcție, în contesctual în care nu cunosc trecutul profesional a două persoane. Îmi doresc ca unitatea să aibă însă viitor”, a completat Popescu, care susține că nu va contesta această probă.
În perioada 1-2 septembrie 2017 a avut loc evaluarea dosarelor de candidatură pentru întocmirea listei lungi, urmează selecția inițială pentru lista scurtă și apoi depunerea, de către candidații de pe lista scurtă, a declarațiilor de intenție în concordanță cu ,,așteptări ale acționarului majoritar adresate conducerii administrative și executive a SC Medserv Min SA, în vederea revizuirii planului de administrare pe durata rămasă a mandatului. Selecția directorului Medserv Min se va finaliza pe 16-17 septembrie.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here