Când este interzis consumul de cafea

739

cafea2Consumul normal de cafea reprezintă maxim trei căni pe zi. Se pare că şi acesta poate produce anumite neplăceri în anumite situaţii, dacă:

… eşti însărcinată

Consumul exagerat de cafea poate mări intervalul până când rămâi însărcinată şi poate de altfel, să determine pierderea sarcinii ori de a naşte prematur. Atunci când eşti însărcinată, trebuie să eviţi nu doar cafeina, dar şi alte băuturi pe bază de cafeină, deoarece aceasta poate trece prin placentă, pentru că poate fi un stimulent pentru fetus. Nici pe perioada alăptatului nu se consumă cafea pentru că trece foarte uşor în lapte.

… fumezi

Persoanele care consumă multă cafea sunt, de obicei, şi fumătoare. Iar această asociere nu este şi cea mai bună. Fumatul duce la scăderea nivelului de calciu, iar consumul de cafea substituie de multe ori consumul de lactate. Absenţa calciului provoacă probleme grave şi duce la creşterea riscului de osteoporoză la femei. Deci, obişnuieşte-te să bei cafeaua cu lapte sau, indicat ar fi să consumi un pahar de lapte pe zi. Dacă bei doar cafea şi renunţi la lapte, e foarte posibil să te confrunţi cu probleme cu oasele si calciul.

… nu te hidratezi cât ar trebui

Cafeaua este antidiuretică, consumată peste măsură favorizează deshidratarea organismului. Dacă bei foarte multă cafea şi nu consumi alte lichide, te poţi deshidrata, şi astfel apare oboseala şi lipsa de energie, nicidecum de energie. Pentru a preveni deshidratarea, se recomandă ca pentru fiecare ceaşcă de cafea pe care o bei să consumi 3 pahare de apă.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here