Când apar mai repede ridurile

544

fumatul si riduileAnumite obiceiuri din viaţa noastră se reflectă şi asupra tenului. De la statul în încăperi închise şi neaerisite mergând până la consumul excesiv de carne şi fumat, toate sunt cauza deshidratării pielii. Şi de aici şi apariţia ridurilor.

Poţi să apelezi la cele mai scumpe creme antirid şi de îngrijire a tenului, dar dacă nu încerci să elimini obiceiurile vicioase, pe chipul tău se vor vedea mai mulţi ani decât ai în buletin. Dar să vedem care sunt cele mai dăunătoare obiceiuri de viaţă care te îmbătrânesc:

Fumezi

Da, fumatul e cel mai periculos, deoarece îmbătrâneşte tenul. Pielea persoanelor care fumează devine uscată, îşi pierde din elasticitate şi ridată mult mai devreme. Nicotina producea ceea ce se numeşte vasoconstricţie la nivelul microcirculaţiei pielii. În afară de acest lucru mai intervine şi acţiunea oxidului de carbon (care nu mai transportă oxigenul aşa cum se întâmplă în mod normal şi înfrânează astfel regenerarea şi hrănirea celulelor pielii), precum şi căldura care provine de la fumul de ţigară (care usucă pielea).

Consumaţi prea puţină apă

Deshidratarea pielii are loc datorită consumului relativ mic de apă, de fructe şi legume, iar pe lângă acest lucru intervine şi o lipsă de vitamine cu rol esenţial în protecţia împotriva radicalilor liberi (vitaminele A, E, C, dar şi betacaroten) şi de minerale importante (seleniu, zinc şi cupru), care redau elasticitatea pielii.

Prea multă carne

Carnea şi grăsimile prea multe aspresc pielea datorită acidităţii, acest lucru determinând îmbătrânirea mult prea devreme.

Demachiantul nu numai că îndepărtează fardurile, dar şi grăsimea şi celulele moarte, creând pielii posibilitatea să respire şi să funcţioneze la parametrii normali. Iar produsele pentru demachiere oferă şi hidratare şi nutrienţi pielii. Dacă nu are loc demachierea, tenul nu mai poate respira datorită straturilor succesive de celule moarte, farduri, are loc deshidratarea şi astfel are loc şi îmbătrânirea prematură.

Exageraţi cu statul la soare

Multe femei nu concep ca în anotimpul cald să nu aibă pielea bronzată. Dar razele ultraviolete nu fac bine pielii: o deshidratează, îi produc arsuri şi afectează structura elastică a dermei, ducând la pierderea fermităţii şi supleţei pielii, şi în cele din urmă la apariţia ridurilor. Iar expunerea îndelungată la soare poate declanşa apariţia cuperozei şi a cancerului de piele.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here