Cancerul de col uterin tratat natural

496
cancer colPe plan mondial, frecvenţa bolii este mai mare în ţările dezvoltate, întrucât acolo tot mai multe femei, datorită zbaterii pentru o carieră la egalitate cu bărbaţii, îşi denaturează relaţia cu propria feminitate şi capacitatea de a se deschide afectiv cu adevărat, de a se relaţiona firesc cu fiinţele de sex opus.

În plus, pârghiile civilizaţiei aşa-zis moderne, respectiv industrializarea, agricultura chimizată şi mijloacele de transport, au poluat în mod extrem de grav natura cu compuşi cancerigeni, prezenţi în apa, aer, sol şi vegetaţie.

Primele simptome care constituie semnale de alarmă sunt durerile de mijloc, oboseală, slăbirea rapidă şi sângerările la organele genitale în afara ciclului menstrual, mai ales după contacte sexuale sau după menopauză.
Specialiştii în medicină spun că în fazele incipiente, stările precanceroase se descoperă uşor prin unele leziuni cronice ale mucoasei colului uterin, folosind examenul citologic Babeş-Papanicolau.
Tratamentul este mult uşurat dacă depistarea bolii se face din timp şi dacă se evită factorii de risc, inclusiv fumatul, alimentaţia deficitară, carenţele vitaminice (A, C, E) şi scăderea imunităţii organismului.
Riscul îmbolnăvirii creşte mult la femeile care îşi încep viaţa sexuală înainte de 16 ani şi nu au un partener sexual stabil, precum şi la cele care au născut la vârste fragede, care au făcut prea multe avorturi provocate sau cele care prezintă diverse infecţii genitale cronicizate prin netratare la timp, cu scurgeri purulente vaginale sau boli venerice (gonoree, blenoragie, sifilis).
Nu pot fi neglijate inflamaţiile vaginale cronice şi traumatismele locale, mai ales cele din adolescenţă care au provocat inflamaţii şi leziuni, moderate sau agravate, ce se pot transforma în cancer. De asemenea, riscul creşte la femeile care au folosit anticoncepţionale orale mai mult de 5 ani.
Boala nu se moşteneşte
Chiar dacă unii cercetători au descoperit anumite gene care ar putea explica 5-10% din cazurile de cancer ovarian şi mamar, cancerul uterin nu poate fi considerat o boală moştenită din familie, de la persoane ascendente care au avut o asemenea maladie. Este mai degrabă vorba despre însuşirea din copilărie a unor modele psiho-emoţionale nesănătoase şi de întreţinerea unor tendinţe lăuntrice greşite în ce priveşte relaţia cu sexul opus.
Pentru uz intern, iată câteva reţete:
Infuzie din coada-şoricelului (2 linguri flori proaspete şi mărunţite la 500 ml apă clocotită); se infuzează acoperit 20 minute, se strecoară şi se bea întreaga cantitate de ceai călduţ, fracţionată în 4-5 reprize pe zi;
infuzie dintr-o linguriţă pulbere de coada-calului, uscată şi măcinată la 200 ml apă fiartă; se lasă să infuzeze 20 minute, se strecoară şi se beau 2 căni pe zi, una dimineaţa şi una seara;
infuzie din 2 linguriţe muguri de plop-negru la 200 ml apă clocotită; se infuzează acoperit 15 minute, se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi, are proprietăţi similare cu propolisul de albine;
decoct dintr-o linguriţă rădăcini de tătăneasă la 250 ml apă rece; se fierbe 20-30 minute, se infuzează 15 minute, se strecoară şi se beau 4 căni pe zi, având acţiune de oprire a creşterii tumorilor datorită conţinutului ridicat în alantoină;
infuzie din amestec, în părţi egale, cu gălbenele, năpraznic, tătăneasă şi trifoi roşu;
infuzie din amestecul a câte 40 g flori de coada – şoricelului, flori de gălbenele, frunze de urzică vie şi herba de creţişoară; se ia o lingură amestec la 250 ml apă clocotită, se infuzează acoperit 5 minute, se strecoară şi se beau 3 căni pe zi la care se adaugă câte o lingură de bitter suedez sau 4-5 picături suc de macrişul iepurelui;
macerat glicerinat din fructe de zmeur şi coacăz-negru din care se iau 100 picături o dată pe zi într-un tratament de durată (3 luni) după care se va face o pauză de 2-3 săptămâni şi se reia tratamentul;
macerat din 2 linguriţe plante de vâsc din măr la 200 ml apă rece; se lasă 8 ore acoperit şi se bea, în două reprize, din care una seara la culcare, fiind un bun inhibitor tumoral şi imunostimulator;
tinctura din rădăcini de tătăneasă (20 g uscată şi măcinată la 100 ml alcool 400), care se macerează 7 zile şi se consumă câte 20 picături de 3 ori pe zi, înainte de mese;
Reţete pentru uz extern:
Spălaturi vaginale cu 100-150 ml infuzie dintr-un amestec, în părţi egale, (câte 30 g la 1 litru apă), de muşeţel, gălbenele, coada-şoricelului, coada-calului, scumpie (scoarţa) şi trifoi-roşu (flori);
irigaţii de 2-3 ori pe săptămână cu ceai de nalbă;
băi de şezut, săptămânal, cu infuzie concentrată de coada-şoricelului;
comprese şi cataplasme cu infuzie de coada-calului la care se adaugă bitter suedez, terci din frunze proaspete de tătăneasă, flori proaspete de gălbenele şi coada – şoricelului şi frunze de iederă şi pătlagină, amestecate cu tărâţe şi păstrată toată noaptea pe zona inghinală şi pubiană, atât în caz de fibrom nehemoragic, cât şi în cancer genital metastazic;
masaje de 3-5 ori pe zi cu uleiuri de creţişoară, tătăneasă şi coada – şoricelului şi cu unguent de gălbenele.
O dietă greşită poate acţiona pe mai multe căi:
Consum exagerat de alimente, mai ales la femeile supraponderale;
exces de grăsimi animale, de carne (porc şi vânat), mezeluri, afumături, prăjeli şi conserve;
conţinut redus de fibre vegetale, absolut necesare pentru protecţia mucoaselor intestinale;
ingerarea prin hrană a unor substanţe cancerigene, cum ar fi E-urile, nitriţii şi nitraşii din îngrăşăminte chimice azotate care se combină cu aminele din alimente formând nitrozamine puternic cancerigene;
contactul direct cu unele pesticide folosite în agricultură (erbicide, fungicide, insecticide).
După declanşarea cancerului, specialiştii spun că devin strict interzise şi alte “alimente”, ca: alcool, tutun, cafea, ciocolată, zahăr alb şi produse fine de cofetărie, ciuperci, bicarbonat, condimente iuţi, coloranţi şi conservanţi chimici etc.
Se va evita vitamina B12, care stimulează multiplicarea celulelor (inclusiv canceroase) şi se va renunţa la consumul de carne friptă pe cărbuni, în care se impregnează o cantitate mare de benzipiren şi acizi graşi aromatici cu proprietăţi cancerigene (în 500 g friptură se îmbibă o cantitate de benzipiren egală cu cea din 600 ţigări).
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here